Recordaantal van 12.000 bezoekers voor zonnige editie van CIRKL circusfestival.

Afgelopen weekend zakten naar schatting 12.000 bezoekers af naar het centrum van Leuven voor circusfestival CIRKL. In de afgelopen zeven edities waren dat er nooit meer. ​ Een stralende zon en meer dan 100 artiesten uit negen verschillende landen zorgden voor een zalig weekend dat draaide rond verwondering.

Circus is er voor iedereen en dat zetten we tijdens CIRKL extra in de verf”, vertelt festivalcoördinator Jonas Van Soom. “Op ons programma staan voorstellingen met diverse lagen waar zowel jong en oud op hun eigen manier van hetzelfde spektakel genieten. Bij de voorstelling Brave Space van het Amerikaans gezelschap Aloft Circus was het geweldig om te zien hoe de bewoners van woonzorgcentrum Remy net zo onder de indruk waren als het jonge publiek.”
Cultuurschepen Bert Cornillie drukt zijn waardering uit voor het succes van het festival en merkt op: "CIRKL heeft opnieuw bewezen een belangrijk en gedragen evenement te zijn in Leuven. Het recordaantal bezoekers en de vele staande ovaties die ik heb gezien tonen het enthousiasme bij het publiek. Het is ook inspirerend om te zien hoe circusartiesten zelfvertrouwen en vertrouwen van de ander via de acrobatie een nieuwe betekenis geven. Met een universele lichaamstaal brengt het circus mensen van alle leeftijden en achtergronden samen."

 

Leuven Boomt
CIRKL zette dit jaar zijn schouders onder Leuven Boomt!, een project van de Leuvense circusschool Cirkus in Beweging om meer bomen te planten. Bezoekers konden ervoor kiezen om bij de aankoop van een ticket te doneren voor het project. En bij de voorstelling La Vieille Souche kochten circusliefhebbers geen ticket maar een boom. ​
Dankzij deze acties zullen er in het voorjaar van 2025 280 bomen geplant kunnen worden in Leuven.

 

Het festival blikt terug op een succesvolle editie en kijkt al uit naar de volgende! ​
Van 9 tot 11 mei 2025 zal CIRKL circus opnieuw de tenten opzetten in Leuven.

 

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Jonas Van Soom

Jonas Van Soom

coördinator CIRKL en CIRKLABO, 30CC Leuven
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be