Rode Hond besmet je!

kunstenfestival voor families / 26-29 oktober / Leuven

Heb je zin in een onvergetelijke herfstvakantie met de (klein)kinderen? Zak dan tussen 26 en 29 oktober af naar Leuven voor het kunstenfestival 'Rode Hond'! Theater, dans, films, games, workshops, circus, musicals … meer dan tweehonderd activiteiten wachten op je. Er is aanbod voor alle leeftijden en een groot deel ervan is helemaal gratis. Je vindt Rode Hond op 26 locaties in de stad, er is dus geen ontkomen aan dit ‘besmettelijke’ familiefestival!

Het volledige programma staat gebundeld op rodehond.be en in het magazine dat je bij de twintig (!) deelnemende cultuurhuizen vindt.


Burgemeester Mohamed Ridouani is alvast een grote fan: "Als gezin met twee jonge zonen kijken we elk jaar uit naar de herfstvakantie in eigen stad. Het gevarieerde aanbod en de fijne familiesfeer tijdens die vier dagen zijn werkelijk ongelofelijk!"
Festivalcoördinator Sanne Clerinx (30CC): "Rode Hond draait dan ook helemaal rond het samen genieten van voorstellingen, workshops, ontdekkingen en meer. Het delen en stimuleren van de cultuurbeleving van kinderen, dat is net het 'besmettelijke' van het festival."

De krachtlijnen van editie 2019

Festivalcentrum in 30CC/Schouwburg

Het Festivalcentrum van 'Rode Hond' vind je dit jaar in 30CC/Schouwburg. ​
Naast straffe voorstellingen serveert 30CC er een programma vol spelplezier. Je speelt er analoge en digitale games, loopt een goochelaar tegen het lijf of gaat voor een complete metamorfose met facepaint en een nieuwe haarstijl. Je bent er ook welkom voor pannenkoeken en soep, voor koffie of iets fris.
Elke dag verandert Musicalcompagnie Mithe de foyer in een kleine musicalclub. Kom tijdens dit vieruurtje meezingen op de wereldberoemde liedjes van 'Annie' en 'Grease', speel de 'Musicalquiz' of geniet van het 'Kids Sing Hits' concert!

Openingsfeest!

BAZART, de kunstjeugdbeweging die speelt met cultuur en kilo’s plezier, zorgt op zaterdag 26 oktober (10.00 uur) voor het 'Openingsfeest' van het Festivalcentrum. Een mega kussengevecht, een flashmob, een schreeuwkoor of een te gekke fanfare … de kinderen van BAZART bepalen zelf wat het wordt. Maar dat het zal knallen, is alvast zeker!

Vakantiekamp KinderKaap

Voor de allereerste keer biedt 'Rode Hond' een vierdaags vakantiekamp aan, met dank aan Koning Kevin en 30CC. In 'Kinderkaap' bezoeken de kinderen elke dag minstens één voorstelling of workshop. Daarna gaan ze hier creatief mee aan de slag. Trommelend, zingend, tekenend, spelend, knutselend, dansend ... geven ze vorm aan hun gekke ideeën, wilde dromen of zotte uitvindingen. Dit vakantiekamp was al in een oogwenk volgeboekt!

Op de planken

Zoals steeds laat ‘Rode Hond’ je kennismaken met alle podiumdisciplines. ​
Van de dansproductie ‘Nesten’ (4-8) van fABULEUS tot de circusvoorstellingen ‘DYNE’ (8-12) en ‘Carrousel’ (8-12) van Cirkus in Beweging. Musicalcompagnie Mithe brengt onder meer ‘Lotta en de Pestvogel’ (4-7) en met Stijn Meuris en zijn groot orkest duik je in het hoofd van wetenschapper Stephen Hawking (10-12). ​
The Missing Light’ is verbluffend figurentheater, hetpaleis inspireert zich voor de dansvoorstelling ‘Play’ (9-12) op Pieter Bruegel en het miniconcert ‘Madeleines in de melkweg’ (5-12) beluister je liggend op grote kussens.

Films met lekkers

In het ruime filmaanbod van Cinema ZED vind je uiteraard kaskrakers als ‘Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap’ (3-9) of ‘Minuscule 2’ (6-12), maar ook ‘Storm, Letters van vuur' (9-12). Deze spannende avonturenfilm kan je combineren met een gegidste wandeling door het Leuven van de middeleeuwen en de wereld van de boekdrukkunst. ​
Op maandagochtend smul je eerst van een heerlijk filmontbijt en duik je nadien de filmzaal in voor de Belgische kortfilmcompilatie ‘Zibilla staat op haar strepen’ (5-8) of de nieuwste ‘Solan & Ludwig’ (5-9).

Handen en poten uit de mouwen!

Uiteraard mag je ook zelf aan de slag gaan. Balanceren in ‘Familie-acrobatie’ (8-12), je eigen ‘Videoclip maken’ (8-12) of zingen en bewegen in de yoga-musicalworkshop ‘ The Lion King’ (3-6). Maak een ritje op ‘De Mallemolen’ (3-6), leer de trucjes van papiertheater na de voorstelling ‘Bruno’ (7-12) of ga tekenen met illustratoren Carll Cneut (6-10) en Sabien Clement (7-12). Op de Grote Markt beklim je een stelling van 7 meter hoog, terwijl je luistert naar het grappige hoorspel ‘Een man verliet een keer zijn huis’ (9-12) van Comp. Marius.

Van 0 tot 12 jaar

'Rode Hond' heeft een aangepast aanbod voor alle leeftijden. ​
Daarbij is er bijzondere aandacht voor de allerjongsten, haast vanaf de geboorte. Zij genieten bijvoorbeeld van de ontdekkingsreis ‘Klankennest’ (0-4) in de expo 'Borman en Zonen', de absurde klimaatvoorstelling ‘SNØW’ (3-6), het creatieve ‘Kinderkunstenatelier’ (1,5-4) of de energieke dansvoorstelling ‘luid’ (3-6) van tout petit.
Verder zet 'Rode Hond' ook extra in op jonge tieners (10-12 j), die in andere festivals wel eens uit de boot vallen. Dit jaar staan o.a. de architectuurspeurtocht 'Op expeditie naar nieuwe plekken en bouwsels' (8-12), workshops streetdance of graffiti (6-12) en de Beste Europese Jeugdfilm 'Wallay' (11-12) op het programma. Heel bijzonder wordt ook de interactieve voorstelling 'Spreek recht-uit' (9-12) die hen laat kennismaken met de middeleeuwse Leuvense schepenbank.

Extra - Rode Hond breekt uit!

Met zesentwintig speelplekken is het festival overal in de stad aanwezig. Een bijzondere vermelding daarbij verdient de gevangenis van Leuven-Centraal. Zoals elk jaar genieten de gezinnen van gedetineerden van 'Rode Hond breekt uit'. Tijdens het bezoekuur op zaterdag 26 oktober krijgen vaders met jonge kinderen een circusshow en een workshop acrobatentoeren aangeboden.

Win een ALL AREAS pas!

Ook dit jaar lanceert 'Rode Hond' een bijzondere kleurwedstrijd. Wie de festivalaffiche inkleurt en deelt via mail, Instagram of Facebook, krijgt een fijn aandenken. En één superwinnaar ontvangt zelfs een ALL AREAS PAS voor het hele gezin, tijdens het volledige festival!


RODE HOND 2019

  • van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 oktober
  • 200 activiteiten
  • 26 locaties, Festivalcentrum in 30CC/Schouwburg
  • 0-12 jaar en volwassenen
  • tickets en info: www.rodehond.be

Rode Hond Magazine 2019

PDF - 4.1 Mb

PERSCONTACTEN

burgemeester Mohamed Ridouani
mohamed.ridouani@leuven.be - 016 27 41 00

festivalcoördinatie: Sanne Clerinx (30CC)
sanne.clerinx@leuven.be - 016 27 42 60 - 0499 67 06 31

pers & communicatie: Robrecht Penders (30CC)
robrecht.penders@leuven.be - 016 27 42 52 - 0479 79 35 04


PERSBEELDEN

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be