RODE HOND BLAFT TEVREDEN

KUNSTENFESTIVAL VOOR HET HELE GEZIN * 12.000 BEZOEKERS

Met een uitverkocht 'CIRCUS!' en de 'Dance Karaoke' valt straks het doek over de 12de editie van ‘Rode Hond’. Het gevarieerde kunstenfestival ontving meer dan 12.000 enthousiaste bezoekers, van alle leeftijden. Naast het aanbod aan theater, literatuur, films, dans en workshops was vooral ook de Festivalstraat in de Riddersstraat een absolute voltreffer.

EEN WARME PLEK VOOR JONG ÉN OUD

Het Festivalcentrum blijft het warme hart van 'Rode Hond'. Deze editie was de Festivalstraat dé pleisterplek bij uitstek. 

Cultuurschepen Denise Vandevoort verduidelijkt: "Ik ben erg blij dat cultuurcentrum 30CC heel bewust koos voor de Riddersstraat en daarmee de verbinding schiep tussen vele jonge gezinnen en deze heterogene buurt. Vier dagen lang genoten honderden kinderen er samen met hun ouders én de buurtbewoners van een verbluffend programma. Meer dan 80 activiteiten - de meeste helemaal gratis - zorgden voor een gezellige drukte."

VOELBAAR IN HEEL DE STAD

Uiteraard kwispelde 'Rode Hond' vier dagen lang in heel de stad.

Festivalcoördinator Sanne Clerinx blikt alvast tevreden terug: "Met meer dan 200 activiteiten, verspreid over veertien locaties, was 'Rode Hond' overal in de stad aanwezig. We bleven daarbij ook trouw aan onze basisgedachte om jong en oud samen kunst en cultuur te laten proeven én maken. Het contact met kunstenaars als Kristof Van Gestel en Els Baeten, Tom Schamp, Marijs Kempynck of cie. Willi Dorner stond dan ook heel bewust naast meer vertrouwde publiekslievelingen als Kapitein Winokio, Gerda Dendooven of Laika."

SAVE THE DATE

De 13de editie van Rode Hond beleef je
van zaterdag 27 tot en met dinsdag 30 oktober 2018
over heel Leuven.
www.rodehond.be

'Rode Hond 2017' was een organisatie van 30CC, Artforum, Cinema ZED, Cirkus in Beweging, de Bib Leuven, Huis van het Kind, jeugdcentrum Vleugel F, kinderwerking/Buurtwerk 't Lampeke, Kunst in Huis, M - Museum Leuven, Mooss, OPEK, Piep!, Sint-Jansschool, STUK en Theater Spoor 6
met steun van Radio 2, De Lijn, De Morgen, Deze Week, provincie Vlaams-Brabant en stad Leuven

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Sanne Clerinx

30CC / coördinatie Rode Hond, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be