RODE HOND BLAFT TEVREDEN!

13DE EDITIE TREKT 13.000 BEZOEKERS

Met een uitverkochte 'CIRCUS!'-voorstelling valt straks het doek over de 13de editie van ‘Rode Hond’. Het gevarieerde kunstenfestival registreert nu al een recordopkomst van meer dan 13.000 enthousiaste bezoekers, van alle leeftijden. Naast het aanbod aan circus, theater, dans, films en workshops was vooral ook het Festivalcentrum in Hal 5 een absolute voltreffer.

EEN WARME PLEK VOOR JONG ÉN OUD

Het Festivalcentrum blijft het warme hart van 'Rode Hond'. Deze editie was Hal 5 dé pleisterplek bij uitstek. 

Cultuurschepen Denise Vandevoort (sp.a) verduidelijkt: "Ik ben erg blij dat cultuurcentrum 30CC heel bewust koos voor Hal 5 in deelgemeente Kessel-Lo. Ondanks de herfstige temperaturen genoten duizenden kinderen er samen met hun ouders én de buurtbewoners van een overvol programma. Meer dan 60 activiteiten - de meeste helemaal gratis - zorgden voor een gezellige drukte."

VOELBAAR IN HEEL DE STAD

Uiteraard kwispelde 'Rode Hond' vier dagen lang in heel de stad.

Festivalcoördinator Sanne Clerinx blikt alvast tevreden terug: "Met zo'n 200 activiteiten verspreid over negentien locaties was 'Rode Hond' overal in de stad aanwezig. We bleven daarbij ook trouw aan het opzet om jong en oud samen kunst en cultuur te laten proeven én maken. Laagdrempelig en tegelijk kwaliteitsvol, dat is de baseline van 'Rode Hond'! We brengen  vertrouwde namen en publiekslievelingen als circus, maar ook meer uitdagende creaties en unieke locatievoorstellingen. "

SAVE THE DATE

De 14de editie van Rode Hond beleef je
van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 oktober 2019
over heel Leuven.
www.rodehond.be

'Rode Hond 2018' was een organisatie van 30CC, Artforum, Buurtwerk Casablanca, Cinema ZED, Cirkus in Beweging, de Bib Leuven, Erfgoedcel Leuven, Hal 5, Het nieuwstedelijk, Huis van het Kind, jeugdcentrum Vleugel F, M - Museum Leuven, Mooss, OPEK, Piep!, Sporty, STUK, Theater Spoor 6 en Wisper
met steun van Radio 2, De Lijn, De Morgen, Deze Week en stad Leuven

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Sanne Clerinx

30CC / coördinatie Rode Hond, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be