Rode Hond gaat digitaal

Nu alle cultuurhuizen de deuren hebben gesloten in de strijd tegen de corona epidemie, betekent dat ook dat de 15e editie van Rode Hond, het kunstenfestival voor families, geannuleerd wordt. Maar dat wil niet zeggen dat Rode Hond al in haar mandje gaat liggen.

"Voor vele Leuvense families is Rode Hond een jaarlijks terugkerende afspraak tijdens de herfstvakantie. We vinden het dan ook heel belangrijk dat het festival niet helemaal van de radar verdwijnt," vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. "Samen met de vele partners van het festival zorgen we ervoor dat families tijdens de vakantie Rode Hond toch een beetje thuis kunnen beleven."

De voorbije maanden waren ​ de Leuvense kinderwerkingen de Kettekeet en Kettelo druk in de weer voor Rode Hond. Samen met Link in de kabel en de gameontwikkelaars van Happy Volcano maakten ze zelf twee games. Jonge gamers kunnen deze spiksplinternieuwe games tijdens de herfstvakantie online spelen.

Cinema ZED biedt tijdens de herfstvakantie extra veel jeugdfilms aan op het online platform ZED vanuit je zetel. In het speciale Rode Hondprogramma zullen vanaf maandag heel wat avant-premières te ontdekken zijn. Onder andere de prachtige kortfilmcompilatie De slak en de walvis voor kinderen vanaf 5 jaar en de spannende boekenverfilming Op de Vlucht voor filmfans vanaf 9 jaar, zal je thuis kunnen bekijken.

Op donderdag 5 november brengt stadsbeiaardier Luc Rombouts een ode aan Rode Hond. Een uur lang speelt hij vrolijke liedjes op de beiaard van de universiteitsbibliotheek. Uiteraard zal ook het Rode Hondlied op het programma staan. Via livestream in het facebook event van Rode Hond kan het concert ook thuis gevolgd worden.

Het Leuvense stadsarchief beschikt over een bijzondere collectie almanakken. Een almanak is een mix van een agenda en een scheurkalender en ontstond in de 16 eeuw. Met een leuke tutorialvideo van de Erfgoedcel en Artforum kunnen kinderen thuis zelf aan de slag om een eigen Almanak te drukken.


Praktisch

  • De kettegames zullen te spelen zijn vanaf woensdag 4 november via rodehond.be
  • Het Rode Hond filmprogramma is beschikbaar vanaf maandag 2 november om 12u op  dalton.be/zed-vanuit-je-zetel
  • De beiaardier speelt donderdag 5 november van 13u tot 14u. De livestream is te volgen via het facebookevent van Rode Hond
  • De DIY-Almanak video zal ​ in de loop van de herfstvakantie gepubliceerd worden op de website van Rode Hond

Beeld

 


Contact

Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be