RODE HOND IS VOLTREFFER

KUNSTEN VOOR HET HELE GEZIN * 12.000 BEZOEKERS * DRUK IN LEUVEN

Met twee zeer gesmaakte circusvoorstellingen viel daarnet het doek over de 11de editie van ‘Rode Hond’. Meer dan 12.000 enthousiaste bezoekers, van alle leeftijden, genoten van het gevarieerd kunstenfestival. Naast het aanbod aan theater, literatuur, films, dans, expo en workshops was vooral ook het gloednieuwe Festivalcentrum in woonzorgcentrum Edouard Remy een absolute voltreffer.

EEN WARME PLEK VOOR JONG ÉN OUD

Het festivalcentrum blijft het warme hart van 'Rode Hond'. Deze editie was woonzorgcentrum Edouard Remy dé pleisterplek bij uitstek. 

Cultuurschepen Denise Vandevoort verduidelijkt: "Ik ben erg blij dat cultuurcentrum 30CC heel bewust koos voor deze festivalplek én de verbinding tussen jonge gezinnen en de oudere bewoners.Vier dagen lang genoten vele honderden kinderen er samen met hun ouders én de bewoners van een verbluffend programma. Meer dan 80 activiteiten - de meeste helemaal gratis - zorgden voor een gezellige drukte."

Peter Bernaers, directeur van het woonzorgcentrum, valt haar enthousiast bij: "Er hing een aanstekelijke sfeer van vóór het 'Openingsfeest' op donderdag tot en met de laatste voorstelling 'Kun je fluiten Johanna' op zondag. Het was heerlijk om zien hoe zowel bezoekers als bewoners genoten van het diverse aanbod. Of het ging om 'Bingo! Bingo!', samen turnen of lunchen, of een voorstelling als 'Oma's handtas'."

VOELBAAR IN HEEL DE STAD

Uiteraard kwispelde 'Rode Hond' vier dagen lang in heel de stad.

Festivalcoördinator Sanne Clerinx blikt alvast tevreden terug: "Met meer dan 200 activiteiten, verspreid over 16 locaties, was 'Rode Hond' overal in de stad aanwezig. We bleven daarbij ook trouw aan onze basisgedachte om jong en oud samen kunst en cultuur te laten proeven én maken. Het contact met kunstenaars als Katrien Oosterlinck, Ief Spincemaille of Joris Van Oosterwijk (Stamping Project) stond dan ook heel bewust naast meer vertrouwde publiekslievelingen als Theater De Spiegel, Theater Terra of Tuning People."

WAT VIEL ER VERDER OP?

  • Het 'Openingsfeest' met het nieuwe Rode Hondlied én de ganzenfanfare zette meteen de toon voor het festival: speels, aanstekelijk en gezellig druk!
  • Cultuurcentrum 30CC trok, naast de invulling van het Festivalcentrum, vooral de kaart van fris theater- en circuswerk met de nieuwste creaties van o.a. Theater Terra, BonteHond, Theatergroep Fien, Kopergietery en Barto.
  • Cinema ZED zorgde voor een goede mix aan nieuwe releases en knappe hernemingen. Publiekslievelingen waren onder meer 'De GVR', 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children', 'The Addams Family' en 'Mannetje Tak' met heerlijk filmontbijt op zondagochtend.
  • STUK Kunstencentrum nam voor de tweede maal deel en trok elke dag een talrijk en jong publiek.
  • De expo 'Op zoek naar Utopia' in M - Museum Leuven werd een 'Familiefeest' vol workshops en een gezinsparcours. Kinderen konden er ook actief experimenteren met het Leuven van de toekomst in het 'BAM!Labo' (samen met de Bib Leuven).
  • OPEK bruiste continu van de bedrijvigheid. Heel bijzonder werd ook 'Het verhaal van het onbekende eiland', een theatervoorstelling op boten van de Leuvense jachtclub.
  • Het aanbod voor de allerjongsten viel opnieuw erg in de smaak. Zowel de vele workshops van Huis van het Kind, het muziektheater 'Niet Drummen' (STUK) of 'Oma's Handtas' (Festivalcentrum) kenden een drukke toeloop.
  • De Bib Leuven blijft een thuis voor vertellers, schrijvers en doeners van allerlei pluimage. Onder meer Kim Crabeels & Emma Thyssen (‘Meneer Blobvis zkt een liefje’), Mattias De Leeuw (‘Circusnacht’) en Stefan Boonen & Marja Meijer (‘Met Opa op de fiets’) waren bij de absolute publiekslievelingen.
  • Zoals elk jaar vielen ook de meer actieve onderdelen van het programma erg in de smaak. De circuskunsten van Cirkus in Beweging blijven succesnummers, urban arts als rap, graffiti en hiphop kregen alle ruimte in Jeugdcentrum Vleugel F en de zoektochten 'Op stap in de stad' lieten gezinnen actief architectuur ontdekken.

SAVE THE DATE

De 12de editie van Rode Hond beleef je
van zaterdag 28 tot en met dinsdag 31 oktober 2017
over heel Leuven.
www.rodehond.be

CREDITS

'Rode Hond 2016' was een organisatie van 30CC, Artforum, Cinema ZED, Cirkus in Beweging, de Bib Leuven, fABULEUS, Huis van het Kind, Jeugdcentrum Vleugel F, Kunst in Huis, M - Museum Leuven, Mooss, OCMW Leuven (WZC Edouard Remy), OPEK, Stad en Architectuur, STUK Kunstencentrum en Theater Spoor 6
met steun van Radio 2, De Lijn, De Streekkrant, De Zondag, provincie Vlaams-Brabant en stad Leuven.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Sanne Clerinx

30CC / coördinatie Rode Hond, 30CC

Veerle Vanschoelant

30CC / programmatie festivalcentrum, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be