Rode Hond kwispelt tevreden

13.000 bezoekers op 15e editie van Rode Hond

Vier dagen lang stond Leuven in teken van Rode Hond, het kunstenfestival voor families. “Er waren dit jaar uitzonderlijk veel uitverkochte activiteiten. In het totaal bezochten 13.112 bezoekers het festival. We blikken dan ook ontzettend tevreden terug op deze 15e editie”, vertelt festivalcoördinator Sanne Clerinx.

"Met meer dan 200 activiteiten verspreid over 26 locaties was 'Rode Hond' echt overal in de stad aanwezig. Ik wil alle samenwerkende cultuurhuizen bedanken om zovele kinderen, samen met hun familie, te laten genieten van kunst en cultuur", vult Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort aan.

“Ik ben erg trots dat Rode Hond ook families bereikt die niet naar het festival kunnen komen", vervolgt cultuurschepen Vandevoort. "In het kinderziekenhuis van UZ Leuven stond er een workshop en vertelling rond het mooie prentenboek 'Ik Prik' op het programma. En Cirkus in Beweging organiseerde een vader-kind circusworkshop in de Leuvense Hulpgevangenis.”

Save the date!

Van donderdag 3 tot zondag 6 november 2022 neemt Rode Hond opnieuw de stad over.
Ticketverkoop start eind september 2022.

Herbeleef het festival

Vicky Bogaert van The Untold maakte deze wondermooie aftermovie.

Download de persbeelden

(Copyright staat bij iedere foto)

Het programma van Rode Hond 2021 werd samengesteld door 30CC, Avansa, Burn, Cinema ZED, Circus in Beweging, de Bib Leuven, Erfgoedcel Leuven, Huis van het Kind, ​ Kabaal, Koning Kevin, Link in de Kabel, M Leuven, Musicalcapagnie Mithe, PIEP, Stad en Architectuur, STUK, Theater Spoor 6 en Trill. ​

Het festival genoot de warme steun van Radio 2, De Zondag en Stad Leuven.


Perscontacten

Sanne Clerinx

Sanne Clerinx

Festivalcoördinatrice Warm Alarm, 30CC
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be