Rode Hond kwispelt tevreden

Rode Hond kwispelt tevreden

13.000 bezoekers op 15e editie van Rode Hond

Vier dagen lang stond Leuven in teken van Rode Hond, het kunstenfestival voor families. “Er waren dit jaar uitzonderlijk veel uitverkochte activiteiten. In het totaal bezochten 13.112 bezoekers het festival. We blikken dan ook ontzettend tevreden terug op deze 15e editie”, vertelt festivalcoördinator Sanne Clerinx.

"Met meer dan 200 activiteiten verspreid over 26 locaties was 'Rode Hond' echt overal in de stad aanwezig. Ik wil alle samenwerkende cultuurhuizen bedanken om zovele kinderen, samen met hun familie, te laten genieten van kunst en cultuur", vult Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort aan.

“Ik ben erg trots dat Rode Hond ook families bereikt die niet naar het festival kunnen komen", vervolgt cultuurschepen Vandevoort. "In het kinderziekenhuis van UZ Leuven stond er een workshop en vertelling rond het mooie prentenboek 'Ik Prik' op het programma. En Cirkus in Beweging organiseerde een vader-kind circusworkshop in de Leuvense Hulpgevangenis.”

Save the date!

Van donderdag 3 tot zondag 6 november 2022 neemt Rode Hond opnieuw de stad over.
Ticketverkoop start eind september 2022.

Herbeleef het festival

Vicky Bogaert van The Untold maakte deze wondermooie aftermovie.

Download de persbeelden

(Copyright staat bij iedere foto)

Het programma van Rode Hond 2021 werd samengesteld door 30CC, Avansa, Burn, Cinema ZED, Circus in Beweging, de Bib Leuven, Erfgoedcel Leuven, Huis van het Kind,  Kabaal, Koning Kevin, Link in de Kabel, M Leuven, Musicalcapagnie Mithe, PIEP, Stad en Architectuur, STUK, Theater Spoor 6 en Trill.

Het festival genoot de warme steun van Radio 2, De Zondag en Stad Leuven.


Perscontacten

Denise Vandevoort
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Sanne Clerinx
Sanne Clerinx Programmator families en theater., 30CC
Sara Vandaele
Sara Vandaele communicatie & pers, 30CC

 

 

 

 

Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven