Rode Hond laat weer van zich horen!

Tijdens de herfstvakantie staat Leuven traditiegetrouw in het teken van Rode Hond. Blokkeer je agenda van zaterdag 28 tot en met dinsdag 31 oktober, want ook dit jaar wordt het weer een groot feest voor de hele familie!

De vakantie gaat van start met een aanstekelijke vierdaagse vol theater, dans, film, workshops, circus, digitale kunst, expo, literatuur en nog veel meer. Met een programma van meer dan 200 voorstellingen en workshops, verspreid over 24 verschillende locaties, galmt het geblaf van Rode Hond doorheen de hele stad.

Schepen van Cultuur, Bert Cornillie: “Rode Hond is dé jaarlijks weerkerende cultuurafspraak voor Leuvense gezinnen. Kinderen en ouders beleven zo telkens weer een herfstvakantie om nooit te vergeten. En dat op maar liefst 24 locaties. Ook met aandacht voor plekken waar kinderen en families minder vertrouwd zijn met cultuur, zoals het kinderziekenhuis van UZ Leuven en de Leuvense gevangenissen. Want iedereen heeft recht op cultuur en ontspanning!”
Festivalcoördinator Sanne Clerinx (30CC): “Rode Hond blijft actief inzetten op het samen beleven van voorstellingen, workshops, expo en meer. Met een divers, toegankelijk en kwalitatief programma willen we families laten kennismaken met wat er allemaal aan cultuur leeft in Leuven. We focussen op het delen en stimuleren van cultuurbeleving en dat maakt het festival nu net zo aanstekelijk.”


Wij geven alvast enkele highlights mee uit het gevarieerd cultuurprogramma voor jong en oud!

Festivalcentrum

De 30CC/Schouwburg transformeert opnieuw tot Festivalcentrum. Hier kan je terecht voor digitaal spelplezier met interactieve games en media installaties, een photo booth, bijzondere voorstellingen, de gloednieuwe Battle Shake - kids edition en lekkere pannenkoeken … ​
Op het openingsfeest ontdek je ook de unieke augmented reality-ervaring die de kinderen van de Leuvense Kinderwerking De Kettekeet en van MPC Terbank vzw, samen met Link in de Kabel, hebben uitgewerkt.

Op de planken

Rode Hond serveert tal van straffe theatervoorstellingen, met opnieuw heel wat Leuvense makers. Zet zeker een uitroepteken bij FOON, de nieuwe dynamische danstheatervoorstelling van het Leuvens collectief dOFt, want die zal tijdens het festival in première gaan. Daarnaast geeft het festival ook jonge makers steevast een podium, deze editie met de afstudeerprojecten Het Geheim en RINGSPIKKELSPANNER.

Circus, circus en nog eens circus

Ook dit jaar is er heel wat vernieuwend circuswerk te zien tijdens Rode Hond. De circuswerkplaats Cirklabo van 30CC ronselde nieuwe talenten die je aan het werk kan zien tijdens Circus! Daarnaast staan de speelse voorstellingen Shenanigans en KORROL, de nieuwste creatie van Grensgeval, nog op de agenda. ​
Ga zeker ook eens langs de Grote Markt voor Het Kortste Concert of leer de kneepjes van het circusvak met Cirkus in Beweging!

Filmisch ontbijt

Prachtige animatiefilms, spannende historische drama’s, een exclusieve avant-première … Filmpartner Cinema ZED projecteert ze allemaal op het witte doek. Wie op zondagochtend komt, kan de familiefilm bovendien combineren met een rijkelijk ontbijt.

Expo’s, schrijvers & illustratoren

Dieric Bouts in M Leuven, een augmented reality-expo in Cinema ZED en wandelen door De droomwereld van Ben en Johannes in het STUK. Allemaal expo’s op kindermaat! Daarnaast nodigen de Bib Leuven en Trill ook weer verschillende schrijvers en illustratoren uit.

Van piepkleine puppy’s tot tieners

Rode Hond verwent ook de aller-allerkleinsten met prikkelende producties en activiteiten op minimaat. Een ontdekkingstocht in een weelderig bloeiende tuin, een visuele muziekperformance, zelf knutselen, frutselen en kneden, en je eerste acrobatische stapjes zetten.
Maar ook voor tieners is er een uitdagend aanbod. Escape rooms, de Beestenqueeste, een spannend misdaadspel, allerlei creatieve workshops … Bovendien kan je er als festivalreporter ook zelf verslag over uitbrengen!

WIN WIN WIN

Ook de Rode Hond kleurwedstrijd is inmiddels een leuke traditie geworden. Wie de festivalaffiche inkleurt en deelt via mail, Instagram of Facebook, krijgt een fijn aandenken én maakt kans op een all areas pas voor het hele gezin, tijdens het hele festival!


PRAKTISCH

  • Van zaterdag 28 tot dinsdag 31 oktober 2023
  • Op 24 verschillende locaties in Leuven
  • Ticketverkoop start op 20 september om 14u
  • Download het Rode Hond magazine
  • Ontdek het volledige programma op www.rodehond.be

PERSBEELDEN


PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Sanne Clerinx

Sanne Clerinx

Festivalcoördinatrice Warm Alarm, 30CC

Nina Daelemans

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be