Rond Hond kwispelt tevreden

13.000 bezoekers voor de 16e editie van Rode Hond

Vier dagen lang keerde het familiefestival Rode Hond Leuven ondersteboven. “Er waren dit jaar opmerkelijk veel uitverkochte activiteiten. In het totaal bezochten 13.007 bezoekers het festival. We blikken dan ook ontzettend tevreden terug op deze 16e editie”, vertelt festivalcoördinator Mike Verbraeken.

"Met meer dan 200 activiteiten verspreid over 27 locaties was 'Rode Hond' echt overal in de stad aanwezig. Fantastisch om te zien hoe de Leuvense cultuurhuizen er samen voor zorgen dat zoveel kinderen met hun familie kunnen genieten van kunst en cultuur," ​ vult Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort aan.

Er waren dit jaar opmerkelijk veel uitverkochte voorstellingen op Rode Hond. Zowat elke voorstelling werd voor een volle zaal gespeeld. Voor de late beslissers waren er gelukkig ook heel wat activiteiten waar het publiek doorlopend terecht kon. Zoals de digitale installaties in het festivalcentrum, de open circusworkshops van Cirkus in Beweging en de open ateliers van de voorstelling ‘I think we need to talk’. ​

Deze open ateliers vonden plaats in woonzorgcentrum Eduard Remy en bij De ​ Ruimtevaart, de Leuvense vereniging waar armen het woord nemen. Hier werd op donderdag en vrijdag druk gevingerhaakt aan meters en meters roze draad. Het resultaat daarvan werd gebruikt tijdens de verrassende voorstelling van Collectief Eland op zaterdag.

“Ik ben trots dat Rode Hond er ieder jaar in slaagt om verbindend te werken en samen met heel wat lokaal verankerde organisaties zoveel mensen weet warm te maken voor cultuur”, vertelt Vandevoort

 

OP NAAR VOLGEND JAAR

De 17e editie van Rode Hond vindt plaats van 28 tot 31 oktober 2023, de eerste vier dagen van de herfstvakantie. De ticketverkoop start eind september.

 

HERBELEEF HET FESTIVAL

Vicky Bogaert van The Untold maakte een geweldig sfeerverslag van het festival.

PERSFOTO'S

PERSCONTACTEN

Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be