Seniorenbals verhuizen naar de foyer van de 30CC/Schouwburg

Wordt het geen tijd voor een remake van deze foto in kleur? Absoluut!

De prachtige foyer van de 30CC/Schouwburg was jarenlang de meest prestigieuze balzaal van Leuven. Een logische plek dus om in de toekomst de seniorenbals te organiseren.

De bals in de Schouwburg waren vroeger enkel toegankelijk voor de belangrijkste burgers van de stad, strak in het pak. En voor debutantes die op de dansvloer op zoek gingen naar een Leuvense student als echtgenoot, onder het goedkeurend oog van hun ouders.

"Dat verleden van de Schouwburg hebben we terug in beeld gebracht bij onze viering van 150 jaar Schouwburg en dat bracht ons op ideeën," vertelt Denise Vandevoort, sinds januari 2019 schepen van cultuur én senioren.

“Na de Tweede Wereldoorlog werden er steeds minder bals in de foyer van de 30CC/Schouwburg georganiseerd. Tot nu dus! We startten dit seizoen al met dansnamiddagen tijdens onze 'Open Schouwburg'-dagen en nu verwelkomen we ook de senioren op dinsdagnamiddag”, aldus Veerle Van Schoelant, programmator bij 30CC.

Schepen Denise Vandevoort vult aan: “De populaire seniorenbals verhuizen van het oude stadhuis naar de foyer van de 30CC/Schouwburg. Avondkledij hoeft niet meer. We behouden het concept zoals het al jaren gesmaakt wordt. DJ Eddy draait meezingers en er is koffie en taart.”

Praktisch

12 maart 2019 en 7 mei 2019, 14.00 uur – 17.00 uur, 30CC/Schouwburg – foyer

info & tickets: www.30CC.be – 016 300 900

Denise Vandevoort

schepen van cultuur en senioren, stad Leuven

Veerle Van Schoelant

Programmator 30CC, 30CC

Kristien Verheyden

communicatie 30CC, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be