Shakespeare is Dead, Get over it!

Ensemble Leporello * Creatie én première in 30CC

400 jaar na Shakespeares sterfdatum gaat Ensemble Leporello in première met Shakespeare is Dead, Get over it! van Paul Pourveur. Topacteurs Machteld Timmermans (o.a. De Kampioenen, Thuis en Wittekerke) en Johan Knuts (In Vlaamse Velden, Coppers ...) VECHTEN EN VRIJEN dat de vonken ervan afspringen in een twee uur durend liefdesduet. 

Shakespeare is Dead is de tragische liefdesgeschiedenis van William, een strijdvaardige andersglobalist, en Ann, een Shakespeare-actrice. Emoties (de liefdesgeschiedenis), humor (de onbeholpen pogingen van de twee om elkaar te vinden) en nieuwsfeiten (de politieke geschiedenis) vormen de ‘zanglijnen’ van deze wervelende tragikomedie. 

Denise Vandevoort, Leuvens schepen van cultuur, is erg opgetogen met deze productie: "Ensemble Leporello is al zo'n 20 jaar een regelmatige gast in de zalen van 30CC. Hun nieuwste creatie Shakespeare is Dead gaat niet alleen bij ons in première, maar werd voor een groot deel ook in Leuven gecreëerd. Dankzij het 30CC-podiumkunstenatelier in Cas-Co hebben we immers de kans makers en gezelschappen een tijdelijke residentie en knappe try-outlocatie aan te bieden. Ik ben alvast erg benieuwd naar het eindresultaat."

Try-outs (in 30CC/Cas-Co)

  • dinsdag 10 oktober, 20.00 uur
  • woensdag 11 oktober, 20.00 uur (generale)

Premièrevoorstellingen (in 30CC/Schouwburg) 

  • donderdag 12 oktober, 20.00 uur
  • vrijdag 13 oktober, 12.30 en 20.00 uur

Credits

tekst Paul Pourveur
spel Machteld Timmermans en Johan Knuts
coach Dirk Opstaele 
productie Ensemble Leporello, The Fentum Factor & Atelier Spectaculaire
met de steun van GC De Kroon (Brussel) en 30CC (Leuven)

>>> Voor meer info, gesprekken met auteur of makers, of bijwonen van repetities/try-outs: 0477 34 56 22 (Dirk Opstaele).

Uitgebreidere info

Met Shakespeare is Dead schreef Paul Pourveur een 'doorklik-tekst' waarin de structuur refereert naar het lezen op internet. Elk tafereel bevat sleutelwoorden die als het ware een deur zijn naar andere taferelen. De uitdaging hier is: hoe met de acteurspel - en alleen daarmee - de vertakkingen en de beeldenrijkdom van de hedendaagse internetcultuur naspelen en uitdrukken? Door voortdurend te schakelen tussen een epische verteltrant en 'invoelend' toneelspel, kan Shakespeare is Dead als een 'roman à  tiroir' door de raamvertelling surfen. Het gewicht van de voorstelling wordt op die manier in zijn geheel door het acteursduo getorst.

Paul Pourveur slalomt met verve tussen verschillende hedendaagse thema’s: wetenschap, economie, cultuur … We leven in een wereld van vaak onverenigbare morele codes, de impact van globalisatie doet zich overal voelen, we belanden van de ene crisis in de andere. Deze onderwerpen zijn in Shakespeare is Dead steeds verweven met het soms ontroerende, soms speelse liefdesverhaal van William en Mary.   

Met Dirk Opstaele als coach en oeuil extérieur wordt elk van de meer dan honderd taferelen grondig geëxploiteerd, ingespeeld en in één overkoepelende mise-en-scène ondergebracht.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Dirk Opstaele

Ensemble Leporello/regisseur, Ensemble Leporello

Veerle Vanschoelant

theaterprogrammatie, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be