Stormloop op 30CC tickets

ruim 26.000 tickets in 2 uur * nog veel moois in de aanbieding

Leuven, 10 juni - Het stedelijk cultuurhuis 30CC startte vanochtend om 10.00 uur met de ticketverkoop voor het seizoen 2023-2024. De tickets vlogen de eerste uren over de toonbank: met 26.247 tickets op 2 uur tijd overtreft 30CC ruimschoots de cijfers van de voorbije jaren. Wie graag wat later beslist, heeft nog een grote keuze uit meer dan 200 events.

UPDATE DINSDAG 13 JUNI, 9.00 UUR: Inmiddels staat de teller al op 30.114 tickets.

“We zijn ontzettend opgetogen over zo'n grote belangstelling van ons publiek," vertelt cultuurschepen Bert Cornillie. "Deze start van de ticketverkoop is een serieuze boost voor ons cultuurhuis 30CC. Omdat er nog heel wat mooie producties beschikbaar zijn, gaan we andermaal naar een prima bezetting van onze voorstellingen.”

Zeer vlotte verkoop

Om 10.00 uur opende 30CC zowel de onlineverkoop als de ticketbalie in de Rijschoolstraat. Online zaten toen al meer dan 1.400 cultuurliefhebbers klaar om tickets voor hun favoriete voorstelling(en) te bemachtigen.

“Door het performante ticketsysteem van Ticketmatic en onze maximale ondersteuning via balie, mail, telefoon en sociale media hebben we iedereen heel snel kunnen helpen.”, aldus artistiek coördinator Veerle van Schoelant. "Na amper 30 minuten was er bijvoorbeeld geen online wachttijd meer, dat is werkelijk een record! Ik benadruk vooral ook graag dat we nog zoveel moois in de aanbieding hebben. Dankzij ons grote aanbod zijn er het hele seizoen lang nog tickets beschikbaar. Bovendien maken we onze festivals, zoals Rode Hond, Leuven Jazz en CIRKL, pas later bekend. Keuze genoeg dus!""

Trends in de ticketverkoop

  • De familievoorstellingen voor de allerkleinsten vallen duidelijk in de smaak bij het publiek. Voorstellingen als MOS, Jules en zijn vriendjes, De Vuurvogel en Binnenstebuiten zijn helemaal uitverkocht.
  • Leuven heeft een hart voor circus: de voorstellingen van Circus Ronaldo en Cirque Composé doen het bijvoorbeeld uitstekend. Voor het zeer populaire Carrying my father werd intussen al een extra voorstelling toegevoegd.
  • In het muziekprogramma horen onder meer het kerstconcert O Nata Lux, de Ligconcerten van Séraphine Stragier en Barbara Raes, de Kate Bush Tribute, Jan De Smet en de Grote Luxe en Er was eens … Beethoven met Jan Decleir en Ensor Strijkkwartet bij de succesnummers. ​
  • Ook de combinatie van actualiteit en muziek, zoals Kleine Helden van Rudi Vranckx en Patrick Riguelle of Dit is Europa van Hendrik Vos en Frans Grapperhaus, weet velen te bekoren. ​

Meer dan 200 producties

Bij 30CC kan je een heel seizoen lang genieten van een groot en gevarieerd aanbod. Met meer dan 200 voorstellingen en concerten zijn er dus nog heel wat tickets beschikbaar. Op www.30CC.be vind je het volledige programma en koop je vlot jouw tickets.


PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC

PERSFOTO'S

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be