THE SOUND OF C

CELLODAG OP KEIZERSBERG * ZONDAG 18 SEPTEMBER * NIEUW FESTIVAL

2017 wordt een bijzonder muzikaal jaar. Voor de eerste maal houdt de 'Koningin Elisabethwedstrijd' immers een sessie voor cellisten. Eindelijk! 

In de aanloop naar deze muzikale hoogdagen, focust 30CC een heel seizoen op dit fabelachtige instrument. Met vele concerten én met het nieuwe festival ‘The Sound of C’

In de inspirerende setting van Abdij Keizersberg serveert het Leuvense cultuurcentrum op zondag 18 september een hele dag cello, met zowel absolute wereldsterren als aanstormende talenten. 

PROGRAMMA

In de namiddag proef je met één ticket van vele concerten, verspreid over de hele abdij. Opvallendste namen daarbij zijn:

  • In absolute primeur, en op speciaal verzoek van 30CC, werkt cellogrootmeester Pieter Wispelwey voor het eerst samen met het Vlaams Radio Koor in 'Such is time'.
  • De Canadese Julia Kent, bekend van Anthony and the Johnsons, staat ook als soloartieste erg hoog aangeschreven. Getuige bvb haar recentste 'Asperities', een heerlijke mix van gelaagde cellopartijen, elektronica en veldopnames.
  • Het duo Anja Lechner en François Couturier, met de prachtplaat 'Moderato Cantabile' (ECM), staat voor warme en authentieke interpretaties van 20ste-eeuwse componisten als Mompou, Komitas en Gurdjeff en eigen werk van Couturier.
  • De jonge Britse cellist en componist Peter Gregson (zie o.a. Michael Price Trio en Max Richter) is een van de grootste talenten van de hedendaagse scene. Hij bracht vorig jaar het bejubelde 'TOUCH ' uit en schreef de filmsoundtrack voor 'A Little Chaos'.
  • Ook de jonge garde laat zich die namiddag niet onbetuigd. Het jonge kwartet Bruxello vermengt o.a. 'Miniaturas Brasileiras' van Villani Cortes met 'Libertango' van Piazzolla. Daarnaast zullen ook de vele (jonge) talenten van het SLAC/Conservatorium - een van de grootste celloklassen van het land - je vast bekoren. 

Tussen de concerten door kan je uiteraard ook steeds genieten van een lekker stuk abdijkaas of een Keizersbergbier.

Deze eerste editie van ‘The Sound of C’ sluit ’s avonds af met een soloconcert van Pieter Wispelwey. Deze topnaam en de geliefde ‘Cello Suites’ van J.S. Bach maken dat dit concert helaas al helemaal uitverkocht is!

THE SOUND OF C - PRAKTISCH

zondag 18 september 2016, vanaf 14.00 uur
Abdij Keizersberg, Mechelsestraat, Leuven
namiddagprogramma € 20 >>> bestel online of op 016 300 900

(VEEL) MEER CELLO

Ook in de rest van het seizoen legt 30CC de nadruk op celloconcerten. Apotheose wordt uiteraard het Laureatenconcert van de Elisabethwedstrijd (op 27 juni 2017), maar op de agenda staan onder meer ook 

  • Twee concerten van Cello8tet Amsterdam (8 januari): de familieproductie 'Cellostorm' en de speciale verjaardagsselectie 'TR8CKS';
  • Celliste Kathy Adam in samenspel met accordeonist Didier Laloy en het Corsicaans vocaal kwartet Barbara Furtuna (8 februari) en
  • De haast meditatieve muziek van de Franse cellist Vincent Segal en de Malinese koraspeler Ballaké Sissoko (9 februari).

Meer info en tickets vind je alvast op www.30CC.be.

Focus op cello (brochure, pdf)

PDF - 3.8 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Robrecht Penders

30CC/communicatie, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be