The Sound of Voice

hemelse stemmen in Abdij Keizersberg op zondag 21 mei

Met 'The Sound of …' presenteert cultuurhuis 30CC al enkele jaren een festivaldag gelinkt aan de Koningin Elisabethwedstrijd. Net zoals de wedstrijd focust deze themadag in 2023 op zang, met klassieke en postklassieke zangers uit binnen- en buitenland. Op zondag 21 mei geniet je van zeven betoverende concerten, verspreid over de abdij Keizersberg. Tussendoor is er uiteraard ook tijd voor een smakelijke pauze.

Astrid Stockman - Van Fauré tot Brel

De Belgische sopraan Astrid Stockman deinst niet terug voor een stevige uitdaging, getuige de resem uitmuntende prestaties die ze op de teller heeft staan. Voor dit optreden krijgt ze carte blanche en kiest ze voor Franse liederen en chansons van Jacques Brel, Erik Satie, Reynaldo Hahn, Frida Boccara, Gabriël Fauré, Gilbert Bécaud, Lara Fabian, Edith Piaf en Jean Ferrat.

Thomas Blondelle en Liebrecht Vanbeckevoort - ​
De 4 seizoenen ... zonder Vivaldi

Tenor Thomas Blondelle en pianist Liebrecht Vanbeckevoort, twee Belgische laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd, vatten de vier seizoenen samen in een liedrecital van een uur. Een reis die je meevoert van de winterse koude tranen in Schuberts Winterreise, over de lentekriebels in Schumanns Dichterliebe, tot bij zonnige, zomerse Italiaanse liederen. Het muzikale jaar sluiten ze af in de herfst, met onder meer Richard Strauss en Franz Liszt.

Annelies Van Gramberen - Bach revisited

Johann Sebastian Bach associëren we meestal met hevige smarten en diep menselijk lijden, maar hij kon ook jubelen en componeerde vele feestelijke cantates, barstend van levensvreugde en verlangen. Sopraan Annelies Van Gramberen laat Bach van zijn meest uitbundige kant weerklinken. Samen met haar ensemble brengt ze prachtige aria’s over liefde en geluk, in een bijzondere bezetting voor accordeon, zang, hobo en cello. Tussen de aria’s door weerklinkt een ander meesterwerk van deze fantastische componist: de bekende eerste Suite voor cello solo.

Elina Duni (Zwitserland/Albanië)

Elina Duni heeft een gouden stem die zich als een kameleon aan verschillende stijlen aanpast. Traditionals uit Albanië, Franse chansons en jazzstandards zingt ze met een hartverwarmende naturel. Haar solo-album Partir (2019) won o.a. de Klaraprijs voor Beste internationale cd World. Haar nieuwste album Lost Ships heeft migratie en asiel als thema en daarbij kiest Duni voor een kleurrijke mix met covers van Aznavour en Sinatra, over Albanese en Amerikaanse traditionals, tot haar eigen warmbloedige songs.

Duo Ruut (Estland)

Duo Ruut verbindt één enkele Estse citer met twee opmerkelijke stemmen. Ann-Lisett Rebane en Katariina Kivi vermengen de Estse tradities met invloeden uit verschillende culturen in een hedendaagse songwriting. Aangezien ze op één instrument componeren is de kern van hun muziek minimalistisch, maar ook vol met nieuwe en fantasievolle ideeën.

Marja Mortensson en Daniel Herskedal (Noorwegen)

Een uniek concert van een Noors duo dat een aloude zangtraditie in stand wil houden. Joik is de traditionele Samische zangstijl en een van de oudste muziekvormen in Europa. Marja Mortensson zingt in haar moedertaal terwijl componist en tubaspeler Daniel Herskedal de grenzen van zijn instrument verlegt en een gloed van originele, bezwerende sferen achterlaat.


The Sound of Voice praktisch

zondag 21 mei, vanaf 13.30 uur
Abdij Keizersberg, Mechelsestraat 202, Leuven
dagticket: € 25

info & tickets: www.30CC.be - 016 27 40 00

Concertschema

  • 14.00 - 15.00 uur: Elina Duni (Abdijkerk)
  • 14.15 - 15.00 uur en 17.45 - 18.30 uur: Annelies Van Gramberen (Kapittelzaal)
  • 15.15 - 16.15 uur: Duo Ruut (refter)
  • 16.30 - 17.30 uur: Thomas Blondelle en Liebrecht Vanbeckevoort (Abdijkerk)
  • 17.45 - 18.45 uur: Marja Mortensson en Daniel Herskedal (refter)
  • 19.00 - 20.00 uur: Astrid Stockman (Abdijkerk)
SAVE THE DATE: LAUREATENCONCERT (do 22 juni)
30CC heeft een jarenlange en warme band met de Koningin Elisabethwedstrijd en presenteert op donderdag 22 juni dan ook opnieuw een schitterend Laureatenconcert. Drie van de zes laureaten zorgen samen met het Ricercar Consort, onder leiding van Philippe Pierlot, voor een avond vol pure levensvreugde.
De drie laureaten en hun concertprogramma worden na de finale op 3 juni vastgelegd. U ontvangt hierover nog een apart persbericht.

PERSFOTO'S

PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven

Annick Dumalin

programma klassiek & Zomer van Sint-Pieter, 30CC
Danny Theuwis

Danny Theuwis

programma in concert, literatuur & Leuven Jazz, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be