TWEEDE EDITIE 'CIRKL' GROOT SUCCES

9.000 bezoekers voor Leuvens circusfestival

De tweede editie van het Leuvense circusfestival CIRKL was afgelopen weekend opnieuw een groot succes. Ruim 9.000 bezoekers vonden van vrijdag 18 tot en met zondag 20 mei de weg naar de Leuvense Vaartkom om te genieten van topvoorstellingen en -artiesten uit binnen- en buitenland. 

In 2017 ontstond in Leuven uit een jarenlange traditie van indrukwekkende circusfestivals CIRKL, Circusfestival Leuven. Het kwalitatieve circusfestival bleek meteen een schot in de roos: tijdens de eerste editie vorig jaar trok het festival zo’n 8.000 bezoekers. Ook de tweede editie was een groot succes: het voorbije weekend trokken zo’n 9.000 mensen naar de Vaartkom.

Festivalcoördinator Jonas Van Soom (30CC): “CIRKL 2018 was met 9.000 bezoekers een groot succes. We zagen bovendien een heel erg divers publiek. Het is duidelijk dat CIRKL verbindt. Wat mij persoonlijk ook heel veel plezier heeft gedaan was de grote betrokkenheid. Van de bezoekers, van de buurt, van heel Leuven en zelfs van de internationale artiesten”.

Cultuurschepen Denise Vandevoort: “We hebben met CIRKL een kwalitatief hoogstaand circusfeest voor een breed publiek uitgebouwd. Ook dit jaar waren er heel wat gerenommeerde artiesten en gezelschappen uit binnen- en buitenland, maar daarnaast hebben we opnieuw resoluut ingezet op jong talent. CIRKL wil namelijk een rol spelen in de vernieuwing van de circuspraktijk. Het is een plek waar beloftevolle artiesten de kans krijgen om nieuwe voorstellingen te brengen. Zo kan het publiek tijdens CIRKL kennismaken met het circus van vandaag én van morgen”.

Festivalcoördinator Jonas Van Soom (30CC): “We zijn er voor deze tweede editie opnieuw in geslaagd gezelschappen en artiesten van wereldklasse naar Leuven te halen. Frisse en ijzersterke professionele circusproducties uit België en daarbuiten. Daarnaast is het ons - nog beter dan vorig jaar - gelukt CIRKL echt in de stad in te passen en optimaal gebruik te maken van de locatie. Het festival leek op een heel natuurlijke manier deel uit te maken van de omgeving, alsof de Vaartkom overspoeld was door circus”.

EEN BOOST VOOR LEUVEN CIRCUSSTAD

Circus is stevig verankerd in het DNA van de stad Leuven. Cirkus in Beweging viert dit jaar haar 25e verjaardag. Cultuurcentrum 30CC programmeert al jaren vernieuwend circus en schenkt gevestigde en opkomende circusartiesten bovendien ook ruimte voor repetities, masterclasses en creatieperiodes in de 30CC/Predikherenkerk. Daarnaast is er de circushumaniora, uniek in Vlaanderen en ingebed in het sportprogramma van Koninklijk Atheneum Redingenhof. CIRKL vormt het kruispunt van alles wat er in Leuven op het vlak van circus gebeurt.

SAVE THE DATE:

Volgend jaar vindt de derde editie van CIRKL plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei

 

'CIRKL' is een organisatie van 30CC, in samenwerking met Cirkus in Beweging en stad Leuven.
Het festival geniet de warme steun van de Vlaamse Overheid, provincie Vlaams-Brabant, Radio 2, De Morgen, Deze Week, OPEK, De Hoorn, ViriX, Stella Artois en Novotel.

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Jonas Van Soom

Festivalcoördinator, CIRKL

Tine Nelissen

Pers & communicatie, CIRKL

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be