Van circusact tot natuurpracht: 'Leuven Boomt!' brengt groen in de stad.

Leuven, [2 mei 2024] - ​ Het project ‘Leuven boomt!’ van Cirkus in Beweging heeft een bijzondere missie: meer bomen planten. Dit inspirerende initiatief van de Leuvense circusschool krijgt nu extra momentum met de steun van het Leuvense cultuurhuis 30CC, dat de krachten bundelt om fondsen in te zamelen en de actie te promoten tijdens het circusfestival CIRKL. Stad Leuven zal ervoor zorgen dat de bomen een plek krijgen in Leuven.

Cultuurliefhebbers kunnen bij de aankoop van ticket van 30CC tot en met 12 mei en bij de inschrijving voor een van de lessen van Cirkus in Beweging ervoor kiezen om een extra donatie te doen voor 'Leuven boomt!'. De voorstelling La Vieille Souche op circusfestival CIRKL in mei zet de actie extra in de kijker.

'La Vieille souche' is een meeslepende circusvoorstelling waarin een acrobaat en een wel zeer bijzondere tegenspeler heeft: een boom. Tijdens deze Belgische première zal ook daadwerkelijk een boom worden geplant met de hulp van het Leuvense publiek. De boom uit de voorstelling zal de eerste van vele Leuvense bomen zijn. Voor deze voorstelling koopt het publiek immers geen ticket maar een boom. En hoewel ‘Leuven boomt’ al enkele jaren actief is, markeert dit jaar een speciaal moment: voor het eerst zullen de opgehaalde fondsen worden gebruikt om bomen te planten in Leuven zelf. Stad Leuven heeft toegezegd grond ter beschikking te stellen in 2025, waar deze bomen een thuis zullen vinden en Leuven Boomt een tastbare bijdrage levert aan de vergroening van de stad.

Schepen Bert Cornillie is enthousiast over deze samenwerking: “Het bewijst weeral hoe in Leuven cultuur een motor is voor de klimaattransitie. Met elke geplante boom wordt niet alleen de stad verrijkt, maar ook het bewustzijn over het belang van natuurbehoud versterkt. Samen bouwen we aan een groenere wereld."
“We zijn heel blij met deze extra hulp om meer bomen in onze stad te krijgen, want hiermee zorgen we samen voor onze toekomst. Ons team van experten is al enthousiast op zoek naar een plek in de stad waar we met extra bomen en plantgoed nog een wezenlijk verschil kunnen maken.” weet schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera. “Daarvoor hebben we nog even tijd, want de effectieve aanplanting kan pas het volgende plantseizoen gebeuren.”

 

Circusfestival CIRKL neemt de Leuvense binnenstad in van vr 10 tem zo 12 mei. La Vieille Souche speelt op za 11 mei om 17u en zo 12 mei om 15u. ​
De inschrijvingen van Cirkus in Beweging voor 24-25 zijn gestart op 28 april.
De stad verwacht de bomen in februari 2025 te kunnen planten.

___

Over Cirkus in Beweging: Cirkus in Beweging is een open huis voor circuseducatie. Persoonsvormende, artistieke en sociale circusactiviteiten vloeien er samen en heffen elkaar op tot een vernieuwende vorm van kunsteducatie..

Over 30CC: 30CC is het cultuurhuis 30CC van Leuven, en biedt een podium voor ​ podium voor verbeelding & ontmoeting. We laten publiek genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’. Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Beeldmateriaal

 

Perscontacten

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Lalynn Wadera

Lalynn Wadera

Schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen
Jonas Van Soom

Jonas Van Soom

coördinator CIRKL en CIRKLABO, 30CC Leuven
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be