VeelbeLEUVENd toont weelde aan Leuvens muziektalent

Met veelbeLEUVENd presenteert 30CC een gloednieuwe reeks klassieke concerten met jonge Leuvense talenten. Leuven barst immers van het talent en heeft een rijk klassiekemuziekleven. In deze reeks krijgen jonge enthousiaste musici de nodige concertkansen aan het begin van hun carrière. En uniek: ze staan ook zelf mee aan het roer van dit initiatief.

"Met veelbeLEUVENd zetten we inderdaad een nieuwe stap in onze werkwijze", vertelt Annick Dumalin, programmator klassieke muziek bij 30CC. "We programmeren daarbij niet top-down, maar gaan samen met een groep jonge muzikanten op zoek naar talenten die vaak nog niet op de radar staan van de gevestigde concertzalen en werken de programmatie samen met hen uit, van A tot Z. In onze reeks krijgen deze talenten de kans om verder te groeien voor een enthousiast livepubliek."

"Dit initiatief is werkelijk een droom die uitkomt", bevestigt Lenny Bui-Vandeput, pianist en docent aan het Leuvense Conservatorium. "Samen talenten screenen, een jaarprogramma uittekenen en promoten, is werkelijk uniek. De ondersteuning en professionalisering die 30CC daarbij aanbrengt, betekenen een stevige duw in de rug van zovele jonge talenten."

"Ik ben alvast erg enthousiast over deze nieuwe concertreeks van ons cultuurhuis 30CC", vult cultuurschepen Bert Cornillie aan. "Naast het ongelofelijk straffe programma gaat het hier immers ook om de bewuste keuze om een 'andere blik' in de werking binnen te brengen en om jonge talenten ruime kansen te geven. Deze maandelijkse concerten mogen dan ook met stip in ieders agenda!"

Programma 2023-2024

Openingsconcert

zo 5 november 2023 - 15.00 uur | 30CC/Minnepoort | uitverkocht!!

Zondag 5 november is 30CC/Minnepoort the place to be voor het Openingsconcert van de nieuwe reeks. Met maar liefst twintig gedreven musici, vier Steinways en louter werk van grootmeester Johann Sebastian Bach wordt dit een absolute knaller. De tickets vlogen intussen ook al allemaal de deur uit.

met: piano Kirsten Gedeshi, Lenny Bui-Vandeput, Stijn Claeys, Brecht Valckenaers en Jef Kolacny solisten viool An-Sofie Perneel en Kasper Delrue dirigent Cèlia Brunet Vila orkest An-Sofie Perneel (concertmeester), Victor van Gorp, Bérénice Awouters, Margo Pacques, Kasper Delrue, Eliana Schuermans, Lotte de Munck en Myrthe Vermeulen (viool), Saar van Bergen en Helena de Bruyne (altviool), Shuya Tanaka en Korneel Delrue (cello) en Lennert Janssen (contrabas)
Veel van deze muzikanten zie je nadien terug in kleinere kamermuziekformaties tijdens de veelbeLEUVENd-reeks op zondagochtend.

Rachmaninov Suites
Pianoduo Lenny Bui-Vandeput & Kirsten Gedeshi

zo 10 december 2023 - 11.00 uur | 30CC/Minnepoort

Om het Rachmaninov feestjaar in schoonheid af te sluiten, brengt het pianoduo Lenny Bui-Vandeput & Kirsten Gedeshi zijn wervelende Pianosuites voor twee piano’s. Na het hartstochtelijke jeugdwerk Fantasie-Tableaux volgt zijn tweede Suite, een van de grootste en belangrijkste werken in de formatie met twee piano’s.

Quatuor pour la Fin du Temps
Brecht Valckenaers & friends

zo 21 januari 2024 - 11.00 uur | 30CC/Wagehuys

De Leuvense pianist Brecht Valckenaers verzamelt een gloednieuw kwartet met Martijn Susla (klarinet), Iola Cornelis (viool) en Emiel Vertongen (cello) om het meesterwerk van Olivier Messiaen te vertolken. Dit iconische 20ste-eeuwse werk kent een enorme emotionele intensiteit en spirituele diepgang die niemand onberoerd laten.

Delicate melodieën
Trio Rasa

zo 18 februari 2024 - 11.00 uur | 30CC/Wagehuys

In deze formatie brengen violist Kasper Delrue, celliste Cèlia Brunet Vila en pianist Stijn Claeys hun individuele vaardigheden en muzikale achtergronden samen om een unieke en meeslepende klank te creëren. Met het Eerste Pianotrio van Arenski en de Seizoenen van Piazzolla combineren ze twee zeer verschillende muziekstukken, maar beide vol expressieve en emotionele kracht.

Brahms Hoorntrio
Jonathan van der Beek, Emile Daems en Kirsten Gedeshi

zo 17 maart 2024 - 11.00 uur | 30CC/Wagehuys

Jonathan van der Beek (hoorn), Emile Daems (viool) en Kirsten Gedeshi (piano) bundelen muzikaliteit en technisch meesterschap om een van de meest gevierde en majestueuze kamermuziekwerken van Johannes Brahms te brengen, samen met het onbekendere Zes stukken voor hoorn, viool en piano van Hans Abrahamsen. 

Blazers aan de top
Meraki Wind Quintet

zo 21 april 2024 - 11.00 uur | M Leuven

Dit jong ensemble won al meerdere kamermuziekprijzen en kiest hier voor een gevarieerd programma met erg Amerikaans geïnspireerde muziek van Antonín Dvořák en Samuel Barber, aangevuld met werken van Ibert en Holst.

met Liesl Vanoverberghe (dwarsfluit), Jonas Schoups (hobo), Bram Vanoverberghe (hoorn), Rob Laethem (fagot) en Laurens Jonckheere (klarinet)

Golden Twenties
Tínel Ensemble

zo 26 mei 2024 - 11.00 uur | 30CC/Wagehuys

De zes twintigers van het Tínel Ensemble brengen werken van Mozart, Prokofjev en Khatsjaturjan, geschreven toen de componisten zelf nog maar twintigers waren. Critici loven dit Ensemble om zijn dynamisch samenspel en jeugdige interpretatie. Variatie is hun grote troef: op het podium zie je zowel duo’s als het volledige sextet aan het werk.

met An-Sofie Perneel (viool), Victor Van Gorp (viool), Saar Vanbergen (altviool), Eva Van den Broeck (cello), Kian Janssen (klarinet) en Jef Kolacny (piano)


PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven

Annick Dumalin

programma klassiek & Zomer van Sint-Pieter, 30CC

Lenny Bui-Vandeput

Pianist & docent Conservatorium Leuven

PERSFOTO'S

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be