Vijfde editie van CIRKL was één groot feest

Meer dan 10.000 bezoekers tijdens zonnige editie

Leuven, maandag 16 mei - De vijfde editie van het Leuvense circusfestival CIRKL was opnieuw een groot succes. Eindelijk kon het festival, na een beperkte corona-editie afgelopen zomer, opnieuw volwaardig plaatsvinden. ​ Meer dan 10.000 bezoekers zakten af naar de Velodroomsite in Leuven en genoten van de vele voorstellingen, workshops, foodtrucks en de circussfeer. ​ ​

"Met 15 uitverkochte voorstellingen, tientallen staande ovaties en meer dan 10.000 bezoekers mogen we spreken van een geslaagde vijfde editie", aldus Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort. "Het CIRKL-publiek is massaal teruggekeerd."
“CIRKL ontstond in 2017 uit een jarenlange traditie van straffe circusfestivals in Leuven. We kiezen met CIRKL resoluut voor nieuw en vernieuwend circus en zetten daarbij bewust in op jong talent en lokale beloftes, waaronder circusmaker Hendrik Van Maele en het circusgezelschap Dyne. CIRKL is een plek waar beloftevolle artiesten - uit Leuven, maar ook van elders - de kans krijgen om nieuwe voorstellingen te brengen. Tijdens deze vijfde editie stonden er zo maar liefst vijf premières op het programma. En uit de grote opkomst, de uitverkochte voorstellingen en de positieve reacties kunnen we wel afleiden dat het publiek daar heel erg voor openstaat", zegt Jonas Van Soom, festivalcoördinator CIRKL.

Focus op jong circustalent en lokale beloftes

Zowel voor als achter de schermen was het één groot feest. In samenwerking met Circuscentrum Vlaanderen werd er een programmatorenoverleg en een artiestenoverleg georganiseerd. Meer dan 50 programmatoren uit Vlaanderen, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië kwamen naar Leuven. Hierdoor zet CIRKL zich ook internationaal mee op de kaart.

"Naast internationale topvoorstellingen werden ook de jonge circusmakers, waaronder Wout Vanroose en Collectief Bruut (Xanthe Van der Jeught en Silke Rys), enorm geapprecieerd door het publiek. Met Cirkus in Beweging, circuswerkplaats CIRKLABO en het enthousiaste en trouwe publiek van CIRKL zien we een bruisende toekomst voor de lokale circusscene", aldus Jonas Van Soom.

Save the date!

De zesde editie van CIRKL zal plaatsvinden van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei 2023.


CIRKL wordt georganiseerd door 30CC/CIRKLABO, in samenwerking met Cirkus in Beweging en stad Leuven.


Beeldmateriaal

Perscontacten

Jonas Van Soom

Jonas Van Soom

coördinator CIRKL en CIRKLABO, 30CC Leuven

Nina Daelemans

communicatie & pers, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be