Vlotte start van de ticketverkoop bij 30CC

Ruim 30.000 tickets in 3 uur * Nog veel moois in de aanbieding

Leuven, 8 juni - Het stedelijk cultuurhuis 30CC startte vanochtend om 10.00 uur met de ticketverkoop voor het seizoen 2024-2025. De tickets vlogen de eerste uren over de toonbank: met 33.150 tickets op 3 uur tijd. Dat is bijna 20% meer als vorig jaar. Voor wie graag wat later beslist, er zijn nog evenveel tickets beschikbaar verspreid over meer dan 200 evenementen.

 

“We zijn ontzettend opgetogen over zo'n grote belangstelling van ons publiek," vertelt cultuurschepen Bert Cornillie. "Dat we 20% meer tickets verkochten dan het jaar voordien bewijst dat mensen kiezen voor cultuur.”

Zeer vlotte verkoop

Om 10.00 uur opende 30CC zowel de onlineverkoop als aan de ticketbalie, voor het eerst in de 30CC/Schouwburg. Online zaten toen al meer dan 1.700 cultuurliefhebbers klaar om tickets voor hun favoriete voorstelling(en) te bemachtigen. Door de maximale ondersteuning via balie, mail, telefoon en sociale media was er na een uurtje geen online wachttijd meer.

“Ik benadruk vooral graag dat we nog zoveel moois in de aanbieding hebben. Dankzij ons grote aanbod zijn er het hele seizoen lang nog tickets beschikbaar. Bovendien maken we onze festivals, zoals Rode Hond, Leuven Jazz en CIRKL, pas later bekend. Keuze genoeg dus.”, aldus artistiek coördinator Veerle van Schoelant. "Je hoeft ook niet te wachten tot in september om aan cultuur te doen. De 30CC-zomer wordt fantastisch."

Trends in de ticketverkoop

  • Meer dan ooit kochten mensen online hun tickets. We hielpen slechts 56 mensen verder aan de ticketbalie.
  • De familievoorstellingen voor de allerkleinsten vallen duidelijk in de smaak bij het publiek. Voorstellingen als Fluisterconcert, Maan en Wie is Millie? zijn helemaal uitverkocht.
  • De publiekslievelingen zijn o.a. cabaretiers Wouter Deprez en Valentina Tóth, sopraan Lore Binon en Tom Van Dyck. Hun voorstellingen zijn jammer genoeg uitverkocht.
  • Traditioneel zijn ook de tickets voor de klassieke concerten in de Abdij van Vlierbeek erg populair.

Meer dan 200 producties

Bij 30CC kan je een heel seizoen lang genieten van een groot en gevarieerd aanbod. Met meer dan 200 voorstellingen en concerten zijn er dus nog heel wat tickets beschikbaar. Op www.30CC.be vind je het volledige programma en koop je vlot jouw tickets.


PERSCONTACTEN

Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven
Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC
Sara Vandaele

Sara Vandaele

communicatie & pers, 30CC

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be