Wandel mee door "De ideale wijk"

perswandeling * 19 september * Sint-Maartensdal Leuven

“Een aangename, ruimtelijk bevrijdende woonsfeer”, vol “licht, lucht, zon, ruimte en waar wooncomfort” in een “prachtige groene aanleg” … Architect Renaat Braem (1910-2001) had eind jaren 50 een duidelijk plan van de wijk die zou moeten verrijzen op de plaats van de toenmalige Sint-Maartenskazerne. Maar werd het ook die “ideale wijk”? Zou Braem zelf zich er nog in herkennen? En vooral, hoe kijken de bewoners anno 2018 naar hun thuis?

Cie Tartaren en schrijver Marnick Bardyn zochten het uit en creëerden met de hulp van de bewoners en het plaatselijk buurtcentrum de audiowandeling “De ideale wijk”. Deze meertalige audiotocht kan je vanaf 19 september (tot en met 24 oktober) zelf afleggen op de iconische site.

UITNODIGING

Samen met de makers en de bewoners hebben schepenen Denise Vandevoort (cultuur) en Bieke Verlinden (sociale zaken) het genoegen jou uit te nodigen op 

de allereerste audiowandeling op woensdag 19 september om 12.00 uur.

Naast de primeur van de wandeling krijg je ook meer info over de spraakmakende theatervoorstelling ‘Braempraat of Het lelijkste land ter wereld van en met Dimitri Leue en de gezonde buurtmaaltijd en Braem-cocktail die in dezelfde periode worden geserveerd in buurtcentrum Sint-Maartensdal.

We hopen je volgende week te mogen begroeten.
Bevestig je kort je aanwezigheid via pers@30CC.be?
Dan zetten wij, behalve de persmap, ook een lekkere cocktail voor je klaar!
Hartelijk dank voor je aandacht! 

PRAKTISCH

  • Perswandeling ‘De ideale wijk’
  • woensdag 19 september, 12.00 uur
  • Vertrek aan buurtcentrum Sint-Maartensdal, Rijdende Artillerielaan 6, Leuven

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Bieke Verlinden

schepen van sociale zaken, stad Leuven

Koen Adams

artistiek coördinator 30CC, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be