Wat is de waarde van een theaterstuk?

Fleur Khani in première op 28 januari

Het werkt niet. Uit alle cijfers blijkt dat kunstenaars onderaan de ladder bengelen als het gaat om verdeling van de centen binnen culturele organisaties. Eén op vier podiumkunstenaars leeft onder de armoedegrens, onder 11.700  per jaar. De mediaan van de podiumkunstenaars is  € 17.000 per jaar. Bij beeldende kunstenaars is het nog erger.”


Aan het woord is theatermaakster en Cas-coresidente Fleur Khani. Op dinsdag 28 januari gaat haar nieuwe voorstelling 'De waarde van het stuk' in première in 30CC/Wagehuys.

Wat is een voorstelling waard? Wie bepaalt de waarde van wat kunstenaars doen en wat de waarde is van een stuk? In deze voorstelling stelt Fleur Khani expliciet de vraag naar wat mogelijks de economische waarde is van een podiumkunstenaar. Khani wil het publiek betrekken bij de economie van de podiumkunsten en ze ontwerpt hiervoor een nieuw economisch model rond haar eigen kunstenaarschap.

Ze werkt aan de oprichting van een FONDS, om de carrière van individuele kunstenaar-ondernemers te boosten zodat ze niet meer volledig afhankelijk hoeven te zijn van grote huizen en de overheid.
Maar hoe kan dit werken?

"Door de besparingen in de cultuursector wordt de voorstelling meer dan actueel." verklaart Veerle Van Schoelant.

"Kunst en cultuur geven het leven een enorme meerwaarde. Maar kunstenaars worden hiervoor – helaas - niet altijd beloond. In ‘De waarde van het stuk’ stelt Fleur Khani dit terecht in vraag. Fleur is een van de Cas-coresidenten dit seizoen. Ze krijgt ruimte in het podiumkunstenatelier om volop te experimenteren en te onderzoeken", aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort." aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort.

 

PRAKTISCH

Première 'De waarde van het stuk' - di 28/01/2020 - 20.00 uur - 30CC/Wagehuys

Contacteer ons
Veerle Van Schoelant Programmator Theater, 30CC
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Veerle Van Schoelant Programmator Theater, 30CC
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven