WELKOM IN 30CC!

programma 2017-2018 beschikbaar * tickets vanaf 10 juni * verjaardagsfeest 150 jaar Schouwburg

Met een straffe liveshow gaf cultuurcentrum 30CC gisterenavond het startschot voor het seizoen 2017-2018. Het grootste podiumkunstenhuis van de regio brengt vanaf september opnieuw een zeer gevarieerd aanbod, vol klinkende namen en veel jong talent. Tickets voor al dat fraais zijn vanaf zaterdag 10 juni te koop. Het nieuwe seizoen start met een groots en gratis volksfeest voor de 150ste verjaardag van de Leuvense Schouwburg. 

Het nieuwe programma biedt weer een (ont)spannende mix met het beste uit de podiumkunsten en meer. Met vertrouwde festivals als 'Rode Hond', 'Leuven Jazz' of 'Passie van de Stemmen' en klinkende namen als Kommil Foo, Clouseau, Toneelhuis, Tom Lanoye, Wim Helsen en Huelgas Ensemble ... maar ook jazz en wereldmuziek, familievoorstellingen, humor, circustheater en zo veel meer. 

Het volledige aanbod ontdek je uiteraard op www.30CC.be of in de gratis brochure die je in alle zalen van 30CC of de bibliotheekfilialen vindt. 

TICKETS VANAF 10 JUNI

Op zaterdag 10 juni om 10.00 uur start de ticketverkoop voor het nieuwe seizoen via www.30CC.be of aan de ticketbalie, Rijschoolstraat 4.

30CC werkt al enkele seizoenen zonder abonnementen. Of je nu kiest voor 1 ticket of een hele reeks aan voorstellingen, je bent even welkom en kan dus op hetzelfde moment tickets kopen.

HIP HIP HOERA! 150 JAAR SCHOUWBURG!

Het nieuwe seizoen start in het weekend van 23 en 24 september met een groots en gratis volksfeest voor de 150ste verjaardag van de 30CC/Schouwburg.

Op 3 september 1867 speelde immers de eerste voorstelling in de Leuvense Schouwburg: Shakespeares Romeo en Julia (toen nog in het Frans!). Die verjaardag wordt gepast gevierd met een 24 uur durende marathon. Non stop, 24 uur lang, krijg je om de 15 minuten een ‘versie’ van de beroemde balkonscène uit Romeo en Julia op het buitenbalkon aan de Bondgenotenlaan. Dat zijn 96 (!) verschillende balkonscènes, door zowel amateurs als professionals, in alle disciplines uit het 30CC-aanbod: theater, klassieke muziek, jeugdtheater, opera, jazz ... kortom, het DNA als cultuurcentrum door en voor iedereen.

Onder meer Stoomboot, Astrid Ogiers en Reynout De Kimpe (LUCA Drama alumni), Liebrecht Vanbeckevoort, leerlingen van het Miniemeninstituut en KA De Ring, Toneel Heverlee, Jan Hautekiet, Cirkus in Beweging, Hydrogen Sea, Sien Eggers, Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers, de vendelzwaaiers van Carpevento, Beersmans en Monserez, Urban Woorden, Het nieuwstedelijk, fABULEUS en Het Toneelhuis … tonen je hun interpretatie van deze beroemde balkonscène.

Als toeschouwer geniet je van deze balkonscènes in de groene tuin op de Bondgenotenlaan die 30CC, samen met de groendienst, speciaal voor de gelegenheid aanlegt. Zittend in en tussen het groen, met een lekker hapje of drankje in de hand, kan je een etmaal lang (dag en nacht) alle 96 acts bekijken en beluisteren.

Ondertussen is het ook feest in de Schouwburg. Op het podium is het dansen geblazen op een 24 uur durend bal populaire met onder anderen de dj’s van Radio Modern, Mensch, Erger Je Niet!, Onkruid en de lokale beroemdheid dj Eddy, gekend van de seniorenbals.

Er zullen foodtrucks zijn, een grote feestelijke verjaardagsbrunch, een zondags familieprogramma en op geregelde tijdstippen krijg je een rondleiding door de Schouwburg, met een blik voor en achter de schermen, verschillende weetjes, verhalen en een stukje geschiedenis.

Het volledige programma wordt eind augustus voorgesteld, maar noteer in je agenda alvast “het verjaardagsfeest van het jaar” van zaterdag 23 september (16.00 uur) tot zondag 24 september (16.00 uur).

SAMENWERKING TROEF!

30CC blijft ook in het nieuwe seizoen zijn rol als culturele gangmaker trouw.

  • Het biedt nog steeds fier alle producties aan van de Leuvense stadsgezelschappen fABULEUS, Het nieuwstedelijk en Cie Tartaren. Het zet repetitieruimtes in voor (theater)makers en bieden speel- en productiekansen aan jonge gezelschappen.
  • Onder het label TOP krijgen nieuwe theatermakers, vaak met een migratieachtergrond, een platform. Samen met Urban Woorden blijft 30CC zo de klassieke canon binnen het theater en onze maatschappij doorbreken. 
  • In De Stand der Dingen plaatsen 30CC en Het nieuwstedelijk het theater opnieuw in het midden van de stad, creëert bewustzijn rond relevante maatschappelijke thema’s en stimuleert het publieke debat.
  • Met STUK, het (inter)nationaal huis voor dans, muziek en beeld, blijft er de intense samenwerking in Dubbeldans
  • Samen met Cirkus in Beweging is 30CC nog steeds de motor van Leuven Circusstad en wordt onder meer een tweede editie van circusfestival CIRKL (18-21 mei 2018) voorbereid. 
  • En samen met onder andere de Bib Leuven wint ook Leuven Leest aan kracht: de Leuvense literaire ruimte krijgt binnenkort een volwaardig en veelzijdig online platform en er worden meer initiatieven dan ooit tevoren opgezet. 

Voeg daarbij nog een uitgebreide scholenwerking (zie www.schoolmetcultuur.be), een hart voor Leuvense artiesten in Eigen Kweek en het sociaal-artistiek atelier De FactorY en je begrijpt dat 30CC haast voor iedereen wat wils heeft!

Schepen van cultuur Denise Vandevoort vatte 30CC alvast treffend samen:

“Met zijn gevarieerd en betrokken programma, de vele knappe festivals en een continue aandacht voor alle publieken, blijft 30CC de sterke motor van het culturele Le(u)ven!”

30CC_2017-2018.pdf

PDF - 13 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Piet Forger

directeur cultuur, stad Leuven

Koen Adams

artistiek coördinator 30CC, 30CC

Robrecht Penders

adviseur cultuurcommunicatie, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

[email protected]

www.30cc.be