WELKOM OP LEUVEN JAZZ 2017

Het festival 'Leuven Jazz' lanceerde zonet het volledige programma van de 5de editie (van 18 tot en met 26 maart). Eind november raakte al bekend dat onder meer Avishai Cohen, Shai Maestro, Logan Richardson en Sun Ra Arkestra zullen neerstrijken in de Dijlestad. Nu voegen de organisatoren er nog een stevige set namen aan toe. Uitschieters daarbij zijn alvast Ron Carter & Richard Galliano, twee sets van Bram De Looze, een late night met LeFtO & The Gaslamp Killer en een Belgische All Stars Band met onder anderen Bert Joris en Jef Neve.

TICKETS ZIJN VANAF NU TE KOOP VIA WWW.LEUVENJAZZ.BE

ZEVEN TROEVEN

Waarom je een week lang in Leuven moet kamperen:

 1. Leuven ademt jazz.
  Dat wordt tijdens de vijfde editie nogmaals benadrukt. Kuier door de stad en voel hoe vele plekken jazz ademen: van de concertzalen, over cafés, de bibliotheek tot gewoon op straat.
  Wandel zeker ook tot in OPEK waar de 'B-Jazz Contest' plaatsvindt. Uit 105 inzendingen uit 26 landen krijg je hier 6 jonge ensembles voorgeschoteld, aan de vooravond van hun internationale doorbraak. Daarbij ook twee Belgische kanshebbers: Hoera. en het Marithé Van der Aa Quartet.
   
 2. Leuven Jazz trekt hoogvliegers aan.
  Op maandag 20 maart staat de inmiddels 80-jarige bassist en levende legende Ron Carter on stage (met accordeonist Richard Galliano aan zijn zijde). Tegen het einde van de week krijg je een heuse wereldster, de Israëlische bassist Avishai Cohen (vrijdag 24 maart), en op donderdag is ook het legendarische Sun Ra Arkestra te gast en viert zijn 60ste verjaardag.
   
 3. Leuven Jazz viert feest.
  De jazzafdeling van LUCA School of Arts (vroeger Lemmens genaamd) bestaat inmiddels 30 jaar en dat moet gevierd! Op dinsdag 21 maart krijg je een groots concert met oud-studenten als Jef Neve, Dree Peremans of Steven Delannoye, maar ook met docenten als Dré Pallemaerts en Frank Vaganée. En uiteraard mag ook oprichter en ex-docent Bert Joris niet ontbreken!
   
 4. Leuven Jazz koestert de Belgen.
  Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar ze mogen in dit internationale festival niet ontbreken. Bram De Looze (ex-LUCA) stelt zijn zowel zijn nieuwe duoproject met Robin Verheyen voor, als zijn nieuwste solocd 'Piano e Forte' op drie unieke fortepiano’s van pianobouwer Maene.
  Er is de cd-voorstelling van het Gentse Steiger, de in Vlaanderen nog te onbekende Guillaume Vierset (met Harvest Group), het hipsterproof Beraadgeslagen (van Lander Gyselinck en Fulco Ottervanger), de Moondog-tribute van Condor Gruppe … En dan zorgt dj LeFtO nog voor een feestje tot in de vroege uurtjes, met The Gaslamp Killer als sparringpartner aan de decks.
   
 5. Leuven Jazz spaart je portemonnee.
  Geniet van de gratis concerten van de thema-ensembles van het LUCA, de Jazz op Zondag concerten in STUK Café, de Sunday Night Live van muziekkroeg De Libertad ... of de Late Night Jams tijdens de 'B-Jazz Contest'.
   
 6. Leuven Jazz dicht bij de mensen. Jawel.
  Op zondag 19 maart duikt 30CC opnieuw de huiskamers in. Wat vorig jaar bijzonder goed verliep, doen ze dit jaar over, en straffer. Enkele namen die zopas werden onthuld: drummer Antoine Pierre (TaxiWars), het Nederlandse Wolfert Brederode Trio, gitarist Benjamin Sauzereau en een combinatie van pianiste Eve Beuvens met een lezing door Marc Van den Hoof (over 100 jaar Monk). En er staat nog meer op stapel …
   
 7. Tot slot: Leuven Jazz is meer dan louter een concertbeleving.
  Ga quizzen in De Libertad, bezoek de expo van beeldend atelier De FactorY in de Schouwburg of geniet van jazz in combinatie met spoken word in de Bib Leuven. En dan serveert Cinema ZED je binnenkort nog een lading jazzfilms (mede in het kader van 'Docville'). 

Leuven Jazz is een ideale gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan: spannend voor wie het genre pas ontdekt, heerlijk thuiskomen voor de echte jazzcat.”, besluit schepen van cultuur Denise Vandevoort

LEUVEN JAZZ PRAKTISCH 

ZATERDAG 18 > ZONDAG 26 MAART 2017
INFO & TICKETS >> WWW.LEUVENJAZZ.BE

PARTNERS

30CC en Het Depot presenteren 'Leuven Jazz'
in samenwerking met Appeltuinjazz, C.C. Oratoriënhof, De Bib Leuven, De FactorY, De Libertad, LUCA Jazz, mijnLeuven, Muziekmozaïek Folk & Jazz, OPEK, STUK (Jazz op Zondag) en Urban Woorden.

Het festival geniet de warme steun van Stella Artois, De Streekkrant en stad Leuven.

Leuven Jazz 2017 brochure

PDF - 5.7 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Danny Theuwis

festivalcoördinatie Leuven Jazz & concertprogrammator 30CC, 30CC

Mike Naert

festivalcoördinatie Leuven Jazz & programmatie Het Depot, Het Depot

Pablo Smet

B-Jazz Contest / pers, B-Jazz International Contest

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be