WELKOM OP LEUVEN JAZZ 2017

Donderdag 19 januari 2017 — Het festival 'Leuven Jazz' lanceerde zonet het volledige programma van de 5de editie (van 18 tot en met 26 maart). Eind november raakte al bekend dat onder meer Avishai Cohen, Shai Maestro, Logan Richardson en Sun Ra Arkestra zullen neerstrijken in de Dijlestad. Nu voegen de organisatoren er nog een stevige set namen aan toe. Uitschieters daarbij zijn alvast Ron Carter & Richard Galliano, twee sets van Bram De Looze, een late night met LeFtO & The Gaslamp Killer en een Belgische All Stars Band met onder anderen Bert Joris en Jef Neve.

TICKETS ZIJN VANAF NU TE KOOP VIA WWW.LEUVENJAZZ.BE

ZEVEN TROEVEN

Waarom je een week lang in Leuven moet kamperen:

 1. Leuven ademt jazz.
  Dat wordt tijdens de vijfde editie nogmaals benadrukt. Kuier door de stad en voel hoe vele plekken jazz ademen: van de concertzalen, over cafés, de bibliotheek tot gewoon op straat.
  Wandel zeker ook tot in OPEK waar de 'B-Jazz Contest' plaatsvindt. Uit 105 inzendingen uit 26 landen krijg je hier 6 jonge ensembles voorgeschoteld, aan de vooravond van hun internationale doorbraak. Daarbij ook twee Belgische kanshebbers: Hoera. en het Marithé Van der Aa Quartet.
   
 2. Leuven Jazz trekt hoogvliegers aan.
  Op maandag 20 maart staat de inmiddels 80-jarige bassist en levende legende Ron Carter on stage (met accordeonist Richard Galliano aan zijn zijde). Tegen het einde van de week krijg je een heuse wereldster, de Israëlische bassist Avishai Cohen (vrijdag 24 maart), en op donderdag is ook het legendarische Sun Ra Arkestra te gast en viert zijn 60ste verjaardag.
   
 3. Leuven Jazz viert feest.
  De jazzafdeling van LUCA School of Arts (vroeger Lemmens genaamd) bestaat inmiddels 30 jaar en dat moet gevierd! Op dinsdag 21 maart krijg je een groots concert met oud-studenten als Jef Neve, Dree Peremans of Steven Delannoye, maar ook met docenten als Dré Pallemaerts en Frank Vaganée. En uiteraard mag ook oprichter en ex-docent Bert Joris niet ontbreken!
   
 4. Leuven Jazz koestert de Belgen.
  Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar ze mogen in dit internationale festival niet ontbreken. Bram De Looze (ex-LUCA) stelt zijn zowel zijn nieuwe duoproject met Robin Verheyen voor, als zijn nieuwste solocd 'Piano e Forte' op drie unieke fortepiano’s van pianobouwer Maene.
  Er is de cd-voorstelling van het Gentse Steiger, de in Vlaanderen nog te onbekende Guillaume Vierset (met Harvest Group), het hipsterproof Beraadgeslagen (van Lander Gyselinck en Fulco Ottervanger), de Moondog-tribute van Condor Gruppe … En dan zorgt dj LeFtO nog voor een feestje tot in de vroege uurtjes, met The Gaslamp Killer als sparringpartner aan de decks.
   
 5. Leuven Jazz spaart je portemonnee.
  Geniet van de gratis concerten van de thema-ensembles van het LUCA, de Jazz op Zondag concerten in STUK Café, de Sunday Night Live van muziekkroeg De Libertad ... of de Late Night Jams tijdens de 'B-Jazz Contest'.
   
 6. Leuven Jazz dicht bij de mensen. Jawel.
  Op zondag 19 maart duikt 30CC opnieuw de huiskamers in. Wat vorig jaar bijzonder goed verliep, doen ze dit jaar over, en straffer. Enkele namen die zopas werden onthuld: drummer Antoine Pierre (TaxiWars), het Nederlandse Wolfert Brederode Trio, gitarist Benjamin Sauzereau en een combinatie van pianiste Eve Beuvens met een lezing door Marc Van den Hoof (over 100 jaar Monk). En er staat nog meer op stapel …
   
 7. Tot slot: Leuven Jazz is meer dan louter een concertbeleving.
  Ga quizzen in De Libertad, bezoek de expo van beeldend atelier De FactorY in de Schouwburg of geniet van jazz in combinatie met spoken word in de Bib Leuven. En dan serveert Cinema ZED je binnenkort nog een lading jazzfilms (mede in het kader van 'Docville'). 

Leuven Jazz is een ideale gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan: spannend voor wie het genre pas ontdekt, heerlijk thuiskomen voor de echte jazzcat.”, besluit schepen van cultuur Denise Vandevoort

LEUVEN JAZZ PRAKTISCH 

ZATERDAG 18 > ZONDAG 26 MAART 2017
INFO & TICKETS >> WWW.LEUVENJAZZ.BE

PARTNERS

30CC en Het Depot presenteren 'Leuven Jazz'
in samenwerking met Appeltuinjazz, C.C. Oratoriënhof, De Bib Leuven, De FactorY, De Libertad, LUCA Jazz, mijnLeuven, Muziekmozaïek Folk & Jazz, OPEK, STUK (Jazz op Zondag) en Urban Woorden.

Het festival geniet de warme steun van Stella Artois, De Streekkrant en stad Leuven.

Persmoment 19.01.2017<br/>(vlnr: Mike Naert (Het Depot) - Denise Vandevoort (schepen van cultuur) - Danny Theuwis (30CC) - Pablo Smet (MuziekMozaïek) - Koen Adams (30CC) - Filip Verneert (MuziekMozaïek))
Ron Carter & Richard Galliano (20/03 @30CC/Schouwburg) (c) Christoph Kleiner
Robin Verheyen & Bram De Looze (20/03 @ 30CC/Schouwburg) (c) Joop Pareyn
Jasper Høiby (wo 22 maart @ 30CC/Schouwburg)
Shai Maestro Trio (wo 22 maart @ 30CC/Schouwburg) ® Alexandre Lacombe
LUCA Jazz All Stars >Bert Joris (21/03 @30CC/Minnepoort) (c) Jos L. Knaepen
LUCA Jazz All Stars >Jef Neve (21/03 @30CC/Minnepoort) (c) Lieve Blancquaert
Sun Ra Arkestra (do 23 maart @ Het Depot)
Avishai Cohen (vr 24 maart @ Het Depot) (c) Bernard Rie
Logan Richardson (za 25 maart @ 30CC/Schouwburg) (c)
Steiger (25/03 @30CC/Schouwburg)(c) Maarten Geukens
Lefto (za 25/03 @HetDepot) (c) Lefto
The Gaslamp Killer (25/03 @ Het Depot) (c) Ilias Panayiotou
Bram De Looze (zo 26/03 @ 30CC/Schouwburg) © GR-DR
Chassol (zo 26 maart @ Het Depot)
Mammal Hands (26/03 @HetDepot) (c) Simon Hunt
Bram Weijters & Chad McCullough Duo (18/03 @De Appeltuin) (c) Eric Malfait
Guillaume Vierset Harvest Group (18.03 @De Appeltuin) (c) Maella Gadec
Condor Gruppe (19.03 @STUKCafé) (c) Davy Depauw
De FactorY goes jazz (20>26.03 @30CC/Schouwburg)(c) De FactorY
Beraadgeslagen (20/03 @STUK) (c) Grégoire Verbeke
Duo à l'encre (20/03 @ STUK) © Guy Kokken
LUCA Jazz Thema-ensembles (22, 23, 24, 25/03 @ 30CC/Schouwburg) (c) 30CC
Steelin' Delight (22/03 @ De Libertad)
Jazzin - GALOP (24/03 @Rector De Somerplein) © GALOP
Jazzin - Natalia Copeland (24/03 @Rector De Somerplein) © Mathilda Ocias
Jazzin' - dualism (24/03 @Rector De Somer) (c) Leuven Live
Evi Roelen Trio (26/03 @ CC Oratorienhof)
Melangtronik Trio (26/03 @STUK Café) (c) Claude Lina
B-Jazz International Contest
Denise Vandevoort schepen van cultuur at stad Leuven
Danny Theuwis festivalcoördinatie Leuven Jazz & concertprogrammator 30CC at 30CC
Mike Naert festivalcoördinatie Leuven Jazz & programmatie Het Depot at Het Depot