Zomer van Sint-Pieter blijft live!

Festival vol klassieke parels, live in de Leuvense schouwburg

Een zomer in Leuven is niet compleet zonder het festival 'Zomer van Sint-Pieter'. Voor alle fans van klassieke muziek komt er vandaag het verheugende nieuws: ook de 19de editie kan je live beleven in de Leuvense Schouwburg! "Ik ben bijzonder blij dat ons stedelijk cultuurhuis 30CC er opnieuw in geslaagd is om een reeks straffe lunchconcerten uit te werken", zegt cultuurschepen Denise Vandevoort. "Negen weken lang kunnen muziekliefhebbers in veilige omstandigheden genieten van klassieke meesterwerken, live gebracht door Belgische topmuzikanten!"

Vanaf woensdag 1 juli kan je elke week genieten van twee concerten, telkens op woensdag en donderdag om 12.15 uur.

"Door de gekende omstandigheden presenteren we dit jaar alleen Belgische muzikanten", zo vertelt muziekprogrammator Annick Dumalin van 30CC. "Samen met ons partnerfestival 'Midis Minimes' in Brussel beschouwen we het vooral als een buitenkans om onze straffe solisten en ensembles nog meer in de spotlights te plaatsen."

De Leuvense connectie

Heel wat van die muzikanten hebben bovendien ook een connectie met Leuven en spelen op het podium van 30CC/Schouwburg dus voor hun thuispubliek.

Als laureaat en publiekslieveling van de 'Koningin Elisabethwedstrijd' in 2007 bouwde pianist Liebrecht Vanbeckevoort (Herent) een ijzersterke internationale reputatie op. Sinds jaar en dag is hij ook kind aan huis bij 30CC. ​ ​
Liebrecht Vanbeckevoort: "Ik kijk er enorm naar uit om opnieuw in Leuven op te treden. Als musicus blijft een liveconcert mét publiek toch het summum. Op de mooie Steinway van de Schouwburg speel ik op 5 augustus een soloconcert met een grote variatie: naast twee werken van Johann Sebastian Bach breng ik de 'Sonata quasi una fantasia' van Beethoven en de 'Vierde Ballade' van Chopin.

Pianist Thomas Dieltjens is geboren en getogen in Leuven. Hij studeerde o.a. aan het SLAC en is er nu zelf ook docent piano. Met Het Collectief brengt hij op 8 juli werk van Alban Berg ('Sonate') en Arnold Schönberg ('Kammersymphonie').

Cellist Martijn Vink doceert cello aan de LUCA School of Arts - Campus Lemmens. Hij maakt ook deel uit van Het Collectief (8 juli) en speelt met het Taurus Quartet op 30 juli het 'Strijkkwartet nr. 6' en de 'Große Fuge' van Ludwig van Beethoven.

Ook celliste Amy Norrington inspireert jonge cellisten aan het LUCA Lemmens. Zij vertolkt op 22 juli sonates van Beethoven en Brahms, samen met pianist Piet Kuijken.

Themaweken

'Zomer van Sint-Pieter' brengt uiteraard werken van klassieke grootmeesters als Schubert, Beethoven, Mozart of Puccini, maar combineert ze ook deze editie met meer moderne klanken van onder meer Piazzolla, Bernstein en Gershwin.

"We kiezen daarnaast ook voor enkele themaweken", zo verduidelijkt Annick Dumalin (30CC). "De Sonateweek (22&23 juli) bevat pareltjes van Mozart, Brahms en Schubert. De week nadien (29&30 juli) focussen we op strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven, met het Taurus Quartet en het Quatuor MP4.
In augustus krijg je een week
Piano Solo (5&6 augustus), met Liebrecht Vanbeckevoort en een Rachmaninov-programma van Stephane Ginsburgh, gevolgd door een week Oude Muziek (12&13 augustus) met parels uit de 17de en 18de eeuw van Telemann, Handel, Bach en Mozart."

Volledig coronaproof

Alle concerten worden uiteraard georganiseerd met volledig respect voor de geldende coronamaatregelen.

"We beperken ​ het aantal tickets per concert tot maximum 100 personen en je zal steeds vooraf je ticket moeten kopen", aldus schepen Vandevoort. "Ter plaatse word je via een veilig traject naar je stoel begeleid, waar je met de nodige social distance, maar in je eigen 'bubbel', kan genieten van het liveconcert."

"Bovendien maakt radiozender Klara opnames van de concerten van het Taurus Quartet (30 juli) en Liebrecht Vanbeckevoort (5 augustus)", vult Annick Dumalin aan. "Deze opnames worden op zaterdag 15 augustus, tussen 20 en 22 uur, uitgezonden zodat iedereen er nog extra van kan genieten!"


ZOMER VAN SINT-PIETER PRAKTISCH

van woensdag 1 juli tot en met donderdag 27 augustus
elke woensdag en donderdag, telkens om 12.15 uur
in 30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 21, Leuven

PROGRAMMA: www.30CC.be/zomer

TICKETS: VANAF WOENSDAG 24 JUNI 2020
Maximum 100 personen per concert
€ 6 / Leuvense UiTPAS kansentarief: € 1,20 / -12 jaar: gratis

Vooraf aankopen is verplicht en kan via:

  • www.30CC.be (24/7)
  • 016 300 900
    geopend: van maandag tot vrijdag, van 10 tot 16 uur
  • 30CC/Ticketbalie, Rijschoolstraat 4
    geopend: op woensdag en donderdag, van 10 tot 16 uur

'Zomer van Sint-Pieter' is een samenwerking tussen 30CC en Opus 3, tevens bezieler van 'Midis Minimes'. Het festival is ook onderdeel van 'De Zomer van 2020'. Alle info op www.uitinleuven.be.


PERSCONTACTEN

Annick Dumalin
programma Zomer van Sint-Pieter
annick.dumalin@leuven.be - 0475 75 50 56


PERSFOTO'S & PROGRAMMA

Zomer van Sint-Pieter 2020 (programma).pdf

PDF - 206 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be