Zomer van Sint-Pieter serveert 35 lunchconcerten

3 juli > 31 augustus 2018 * 17de editie * klassiek en meer * grootste Leuvens zomerfestival

Van dinsdag 3 juli tot en met vrijdag 31 augustus verwent 30CC de (klassieke) muziekliefhebber weer met 'Zomer van Sint-Pieter'. De 17de editie serveert opnieuw een mix van klassieke meesterwerken en frisse ontdekkingen. Met maar liefst 35 (!) lunchconcerten is het alvast het grootste Leuvense zomerfestival.

Samen met Opus 3 – tevens inspirator van het Brusselse moederfestival ‘Midis-Minimes’ – zorgt 30CC opnieuw voor een heerlijk aanbod met absolute toppers uit binnen- en buitenland. Met sopraan Lore Binon is er ook dit jaar een Leuvense connectie in het programma. Naast de gebruikelijke themaweken rond piano en strijkkwartetten zijn er ook uitstapjes naar folk, wereldmuziek, chanson en oude muziek.

Leuvense link

Sopraan Lore Binon, mét Leuvense roots, toont nog maar eens aan hoe getalenteerd en veelzijdig ze is. Zij zingt ditmaal Italiaanse cantates (een soort miniatuuropera’s) in dialoog met het ensemble Lingua Franca (do 12 juli).
Ook vedel- en blokfluitspeelster Marie Verstraete, die studeerde aan de Leuvense LUCA School of Arts, staat op het programma. Met Ensemble Isabella brengt zij polyfone muziek uit de Bourgondische Nederlanden van de 15de eeuw (di 7 augustus).

Toppers

Nog meer toppers? Naaman Sluchin (viool) en Piet Kuijken (piano) spelen werk van Schubert (vr 13 juli) en sopraan Cécile Latchenko betreedt het podium voor een recital op werk van Franse dichters als Rimbaud en Verlaine (vr 27 juli). Ook de volle en ronde basstem van de Libanese Brusselaar Shadi Torbey, derde laureaat van de 'Koningin Elisabethwedstrijd 2004', valt te bewonderen met zijn vertolking van Schuberts 'Winterreise' (vr 17 augustus). Oude Italiaanse muziek uit de 17de eeuw wordt dan weer gebracht door het internationale ensemble Clematis (wo 25 juli).

Van Dalida tot Mozart

Ook dit jaar valt er weer meer dan enkel klassieke muziek te ontdekken. Zo maakt het festival een uitstapje naar de wereldmuziek met Le Tre Sorelle. Dit vrouwelijk trio brengt volksmuziek uit Zuid-Italië, begeleid op traditionele instrumenten (di 14 augustus).
Quatuor Alfama is wellicht het buitenbeentje op de affiche. Met accordeoniste Anne Niepold brengen zij muziek die kronkelt doorheen Franse chansons en aanstekelijke klassieke deuntjes: van Dalida tot Mozart (di 21 augustus).

Themaweken piano en strijkkwartet

En dan zijn er nog de vertrouwde themaweken. De week van 17 tot en met 20 juli draait helemaal rond de verfijnde klanken van de piano. Met op dinsdag 17 juli het summum van de muzikale intimiteit: pianisten Hervé Billaut en Guillaume Coppola samen aan één klavier. Zij brengen twee vierhandige pianostukken van Brahms.
In de week van 31 juli tot en met 3 augustus wordt er gefocust op strijkkwartetten. Het Brusselse Quatuor Malibran vertolkt klassieke kamermuziek van Prokofjev en Stravinsky (do 2 augustus).

Schepen van cultuur Denise Vandevoort vat de troeven van 'Zomer van Sint-Pieter' perfect samen:

"De combinatie van topuitvoerders en klassieke pareltjes in een gebald concert maakt van 'Zomer van Sint-Pieter' een unieke formule in de Leuvense zomer. Het fijne en kwaliteitsvolle concert, het afspreken met vrienden en nadien nog even in de stad rondkuieren of een terrasje doen ... het is écht vakantie!"

PRAKTISCH

Zomer van Sint-Pieter

van 3 juli tot en met 31 augustus
op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, uitgezonderd 15 augustus

telkens om 12.15 uur (40 minuten)

De meeste concerten vinden plaats in 30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 21.
De concerten van 3, 4, 10, 11, 24 en 25 juli staan in 30CC/Predikherenkerk, O-L-Vrouwstraat.

Tickets kosten 6 euro en zijn enkel ter plaatse te koop, op de dag zelf.
Kinderen jonger dan 12 mogen gratis binnen en er zijn ook voordeelpassen beschikbaar.

ALLE INFO: www.30CC.be/nl/zomer

brochure Zomer van Sint-Pieter

PDF - 5.3 Mb

Denise Vandevoort

schepen van cultuur, stad Leuven

Annick Dumalin

30CC/programma klassieke muziek, 30CC

Robrecht Penders

30CC/cultuurcommunicatie, 30CC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be