Zomeravonden vol cultuur op de Olevodroom

Met het Zomerpodium op de Olevodroom trakteert 30CC in juli en augustus elke week op een gratis voorstelling. De woensdagavonden zijn gevuld met een gevarieerd programma van theater, hiphop, circus, jazz, humor, breaking ... Wie zeker wil zijn van een plaats reserveert best op voorhand een gratis ticket.

De zomer is in aantocht en dat betekent traditiegetrouw dat het culturele seizoen ook op zijn einde loopt. Maar niet getreurd, met het Zomerpodium op de Olevodroom lanceert het Leuvense cultuurhuis 30CC een nieuwe voorstellingenreeks in de vakantie.

Artistiek coördinator Veerle van Schoelant legt uit: “Met de Olevodroom creëerden we een unieke buitenlocatie die zich perfect leent voor cultuur en ontmoeting. Die plek willen we graag ten volle benutten tijdens de zomermaanden. Daarom tonen we ook hier een sterk en divers artistiek programma.”

Het Zomerpodium op de Olevodroom is bovendien ook een voorbode van het toekomstige podiumkunstengebouw dat op deze site zal verrijzen.

“Het nieuwe, veelzijdige zomerprogramma van 30CC past perfect binnen het idee van de nieuwe podiumkunstensite als stedelijke ontmoetingsplaats en vernieuwende kunstenplek. De verschillende genres die aan bod komen – o.a. theater, breaking, circus, humor, muziek – willen we hier allemaal een plaats geven”, benadrukt schepen van cultuur Bert Cornillie.


Welkom, elke woensdagavond tijdens de zomermaanden om 20.30 uur op de Olevodroom.
Tickets zijn gratis, reservatie via www.30cc.be


Programma Zomerpodium:

3 juli | Heel - Laura Van Dolron (theater)

10 juli | Collision - Jordi Dehaes & Laetitia Janssens (theater/breaking)

17 juli | Moh?! - Mohsin Abbas (humor)

+ Support act: Tim Loobuyck

24 juli | Kunde (jazz)

31 juli | Fred Gata invites (hiphop)

7 aug | ​ Magisch Entertainer - Steven Beersmans (circus)

14 aug | Mitsune (neo-folk)

21 aug | De eenzame stad – Johannes Lievens / MartHa!tentatief (theater)

28 aug | Drawing Basses (muziek/beeldende kunst)


PERSFOTO'SPERSCONTACTEN

Veerle Van Schoelant

Veerle Van Schoelant

artistieke leiding, 30CC
Bert Cornillie

Bert Cornillie

schepen van cultuur, Stad Leuven

Nina Daelemans

communicatie & pers, 30CC

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 30CC

30CC is het cultuurcentrum van Leuven. We laten je graag genieten van theater, muziek, literatuur, circus, familievoorstellingen … en zijn ook de motor van festivals als ‘Rode Hond’, ‘Leuven Jazz’, ‘CIRKL’, ‘Passie van de Stemmen’ en ‘Zomer van Sint-Pieter’.
Naast dit ruim aanbod aan podiumkunsten werken we heel graag ook dieper, breder en diverser. Zo zijn ‘Eigen Kweek’, ‘De Curatoren’, ‘Amateurama 2.0’, ‘CIRKLABO’ en de residentiewerkingen cruciale onderdelen van onze werking.

Neem contact op met

Rijschoolstraat 4 bus 0004 3000 Leuven

+32 16 27 42 40

pers@30CC.be

www.30cc.be