Zonnige vierde editie van circusfestival CirkL is een overdonderend succes.

Zonnige vierde editie van circusfestival CirkL is een overdonderend succes.

5000 bezoekers voor 38 uitverkochte voorstellingen

Na meer dan een jaar zonder circusvoorstellingen en twee uitgestelde edities had het publiek er duidelijk zin in: alle 38 voorstellingen van circusfestival CirkL waren uitverkocht. Meer dan 5000 bezoekers bezochten het festival, dat plaatsvond van 13 tot 15 augustus in Leuven. 

“Het was in meerdere opzichten een unieke editie”, vertelt Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Voor het eerst was CirkL niet op een centrale locatie, maar op acht verschillende plekken in de stad. En soms waren dat volkomen onbekende plaatsen voor de festivalgangers.”

Bezoekers konden zo genieten van circusacts in de verborgen tuin van Villa aan de Aa, in de Predikherenkerk, de tuin van woonzorgcentrum Dijlehof en aan de nieuwe Velodroom. Het verdelen van de acts over de stad was een van de maatregelen voor een coronaveilig festival.

Festivalcoördinator Jonas Van Soom blikt tevreden terug: “Met CirkL laten we zien dat circus kunst is en niet enkel amusement. En het talrijk opgekomen publiek kan dat zeker smaken.” Bezoekers konden na de voorstelling hun mening kwijt op een van de vele krijtborden. "‘Intiem en impressionant’ stond te lezen na de voorstelling Jump Cut of ‘tranen van ontroering’ bij Circus Ronaldo en ‘adembenemend’ bij de Franse compagnie Bivouac" vervolgt Van Soom.

Jong talent

Niet alleen de grote kleppers kregen veel lof van het publiek. Het duo Jesse Huygh en Rocio Garrote en de Nederlander Luuk Brantjes werden getrakteerd op een staande ovatie. Het zijn jonge artiesten die het voorbije jaar in Cirklabo, de nieuwe Leuvense circuswerkplaats, in residentie hun voorstelling ontwikkelden.

“Jong talent volop kansen geven om vernieuwend werk te tonen, is al sinds de eerste editie in 2017 een van de belangrijkste pijlers van het festival” zegt Van Soom.
“Deze eenmalige zomereditie krijgt ook nog een winters staartje. In december presenteert het Leuvens cultuurhuis 30CC het ‘Winters Circus’ met nog meer straffe voorstellingen van onze Cirklaboresidenten,” kondigt Vandevoort aan.

De ticketverkoop voor het Winters Circus gaat van start op 4 september, samen met de ticketverkoop van het cultuurseizoen 21-22 van 30CC.

Save the date!

De vijfde editie van CirkL zal opnieuw in mei plaatsvinden: van 13 tot 15 mei 2022.


Beeld

De juiste copryrightvermeldingen vind je  terug bij de beschrijving en bestandsnaam van iedere foto.

 

Contact

Denise Vandevoort
Denise Vandevoort schepen van cultuur, stad Leuven
Jonas Van Soom
Jonas Van Soom coördinator CIRKL en CIRKLABO, 30CC Leuven
Sara Vandaele
Sara Vandaele communicatie & pers, 30CC

 

Over 30CC

Leuvense culturele pleisterplek. Een huis vol theater, performance, literatuur, jazz, klassiek, dans, pop&rock, circus en jeugdtheater. Van Artemis tot Zuidpool ...

30CC
Rijschoolstraat 4 bus 0004
3000 Leuven